Μήνυμα ενότητας του Ελληνισμού σε κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email

Το χρέος για ενότητα του Ελληνισμού σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους όπως αυτές που διανύουμε επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία του χαιρετισμού που απηύθυνε στην επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που διοργάνωσε το «Σπίτι της Κύπρου».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την 20η Ιουλίου 1974, οπότε γράφτηκε η μελανότερη σελίδα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε) και τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Η σημερινή επέτειος μας ξυπνά μελανές μνήμες αλλά και ενεργοποιεί σκέψεις μας για παραλληλισμό με τις σημερινές ιστορικές συγκυρίες. Ζούμε εποχές κρίσιμες για τον τόπο μας. Βιώνουμε συνθήκες και καταστάσεις πολιτικής αστάθειας. Η οικονομική ύφεση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πολιτική αποσταθεροποίηση και σε τέτοιες εποχές είναι που παραμονεύουν οι εξωτερικοί εχθροί για να επωφεληθούν του κενού μίας ισχυρής πολιτικής ηγεσίας που μπορεί να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα και κεκτημένα. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε ούτε το παραμικρό περιθώριο για να γεννηθούν νέοι «Αττίλες». Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία, να προασπίσουμε τα σύνορα της πατρίδας μας, να διατηρήσουμε τη χώρα μας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα».
 

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης, σημείωσε ότι η βίαιη διχοτόμηση και ο εποικισμός της Κύπρου είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Στιγμιότυπο 2 από την εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Στιγμιότυπο 3 από την εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο