Μήνυμα ενότητας και εμπιστοσύνης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, προς το προσωπικό του Δήμου στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου για τις κατακτήσεις και διεκδικήσεις της Διοίκησης για τη εξασφάλιση σταθερής εργασίας.
|download file .jpg 114Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κόβει την πίτα των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου με ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία αλλά και εργασιακή ομόνοια και ενότητα.
|download file .jpg 86Kb|


«Ημέρα χαράς, γιορτής, ενότητας και εμπιστοσύνης του ενός προς τον άλλον» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των εργαζομένων. Με την ευκαιρία, η Δημοτική Αρχή δήλωσε ξεκάθαρα την αποφασιστικότητά της να μην κάνει βήμα πίσω στις διεκδικήσεις της προς την κεντρική εξουσία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, να προσφωνεί το Δήμαρχο Αμαρουσίου στο βήμα συγχαίροντάς τον για την «ευαισθησία αλλά και τη μαχητικότητα που έχει επιδείξει αλλά και συνεχίζει να επιδεικνύει στα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του Δήμου».

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης συνάντησης με το προσωπικό του Δήμου ο κ. Πατούλης, πραγματοποίησε μία σύντομη αναδρομή στις δεσμεύσεις της Διοίκησης κατά τα προηγούμενα χρόνια, πράξεις και κατακτήσεις σήμερα, και δήλωσε: «είχαμε υποσχεθεί ότι κανένας από τους αορίστου χρόνου εργαζομένους στον Οργανισμό Εργασίας, δεν θα έχανε την εργασία του. Έτσι και πράξαμε, πετυχαίνοντας την εξίσωση του Οργανισμού Εργασίας με το καθεστώς της Δημοτικής Επιχείρησης. Αργότερα είχαμε υποσχεθεί ότι κανένας από τους αορίστου χρόνου εργαζομένους στις δημοτικές επιχειρήσεις δεν θα μετακινούνταν εκτός δήμου εάν δεν το επιθυμούσε, έτσι και πράξαμε. Κανείς εργαζόμενος δεν έχασε ούτε και σε αυτή την περίπτωση την εργασία του».

Ικανοποιημένος, όμως, δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, «γιατί κανείς εργαζόμενος αορίστου χρόνου ούτε από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου θα χάσει την εργασία του», καθώς έπειτα από πρωτοβουλία της Διοίκησης, το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που επιτρέπει την απορρόφηση από τους δήμους του προσωπικού των κοινωφελών επιχειρήσεων των οποίων λύεται η λειτουργία.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση για τα ανοικτά εργασιακά μέτωπα που διαχειρίζεται η Διοίκηση, ο κ. Πατούλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, παρά τις ανατροπές που έχουν υπάρξει στο θέμα της κατοχύρωσης του δικαιώματος της υπογραφής αλλά και της υπαλληλικής εξέλιξης σε θέση ευθύνης και για τους αορίστου χρόνου εργαζομένους, η διεκδικητική πίεση που ασκεί η Δημοτική Αρχή και σε αυτή την περίπτωση θα φέρει αποτελέσματα.

Στάση συνεπούς διεκδίκησης για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των εργαζομένων ορισμένου χρόνου του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στο τέλος του 2010, εμφανίστηκε ότι θα συνεχίσει να επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή, με στόχο να επιτύχουν την αυξημένη μοριοδότηση της συγκεκριμένης μερίδας εργαζομένων. «Δεν γίνεται να μην μοριοδοτείται η εμπειρία. Δίνουμε καθημερινά αγώνες για τους ανθρώπους αυτούς που τους θεωρούμε μέλη της οικογένειας μας. Στους ανθρώπους αυτούς δείξαμε εμπιστοσύνη και σε αυτούς, επίσης, οφείλουμε το σημαντικό βαθμό ποιότητας υπηρεσιών που απολαμβάνουμε σε πολλούς τομείς στην πόλη μας».

Μαζί με τις ευχές του προς το προσωπικό, ο κ. Πατούλης δεν παρέλειψε να απευθύνει και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους με κινητικά προβλήματα για τη σημαντική προσφορά τους στο Δήμο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης, δημοτικών συμβούλων και εργαζομένων. Ακολούθησε η καθιερωμένη κλήρωση δώρων για το προσωπικό του Δήμου, όλα προσφορά καταστημάτων της πόλης και εταιριών που εδρεύουν στο Μαρούσι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο