Μήνυμα αλληλεγγύης από το Μαρούσι στη δράση προσφοράς στον συνάνθρωπο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τον πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλο, το προσωπικό των κοινωνικών δομών και εθελοντές στη διάρκεια της δράσης.Η ειδική γραμματέας της Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» Ι. Γκαϊντέ, με παιδάκια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσέφεραν τα δικά τους είδη στη δράση.Η πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη Πατούλη, προσέφερε μαζί με μαθητές σχολικά είδη.


Το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών στο τέλος της δράσης σε αναμνηστική φωτογραφία.


Ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλος, με την πρόεδρο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δ. Τσουκλείδου, και μέλη του συλλόγου.Μηνύματα για την εξάλειψη της φτώχειας ζωγράφισαν τα παιδιά σε παράλληλη δραστηριότητα στη διάρκεια της δράσης.


 


Με τη συλλογή φαρμάκων, τροφίμων, σχολικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Το μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς των Μαρουσιωτών μετέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που, επίσης, παραβρέθηκε στη δράση.


Στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π όπου έλαβε χώρα η πρωτοβουλία, συμπολίτες μας, ατομικά αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, προσήλθαν παραδίδοντας στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και στο προσωπικό του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη, σόμπες, είδη ατομικής προστασίας (κουβέρτες, παπλώματα, λευκά είδη κ.α) για την ενίσχυση των οικονομικά-κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών της πόλης που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.


Στη διάρκεια της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη όπως έκθεση παιδικής ζωγραφικής με δημιουργίες μαθητών και μαθητριών από σχολεία της πόλης αλλά και ποικίλα μουσικά και θεατρικά δρώμενα.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους πολίτες και συλλόγους για την προσφορά τους κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα από τις κοινωνικές δομές μας, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης καταφέραμε στο Μαρούσι, κόντρα στις απρόβλεπτες συνέπειες της κρίσης, να μην υπάρχει κανείς συμπολίτης μας αβοήθητος και χωρίς τα στοιχειώδη για να διαβιεί αξιοπρεπώς. Αυτό το πετύχαμε κυρίως χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση των συμπολιτών μας που με κάθε ευκαιρία βρίσκονται κοντά στον συνάνθρωπο που τους χρειάζεται μέσα από δράσεις όπως αυτή».


Ανάμεσα στους συλλόγους που στήριξαν τη δράση του Δήμου Αμαρουσίου κόντρα στη φτώχεια με την προσφορά τους είναι: ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Τα Ανάβρυτα» προσφέροντας χρηματικό ποσό, ο Εκδρομικός και Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον Αθλητισμός Πολιτισμός (ΠΕ.Α.Π), η αλυσίδα σουπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ με δωροεπιταγή για αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Παρόντες στη δράση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, και ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νίκος Κάββαλος.


Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί, επίσης, όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συνδράμουν το έργο του, στηρίζοντας το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου: 6041030021509 (IBAN: GR 9001710410006041030021509), που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο