Μία σειρά από εργασιακά θέματα συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γ, Κουτρουμάνη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Υπουργείο Εργασίας.
|download file .jpg 78 KB|


Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μετά από αίτημά του, στο Υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Υπουργό ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες που θα ισχύσουν σχετικά με  το θέμα των 5μηνων συμβάσεων μέσω Μ.Κ.Ο. στους Δήμους, καταθέτοντας  πρόταση για την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος, στο οποίο οι συμβάσεις να έχουν χρονικό ορίζοντα τα δύο έτη.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης έθεσε στον κ. Υπουργό το ζήτημα που αφορά στο πρόγραμμα για τα άτομα με αναπηρία 3+1 (τρία χρόνια κάλυψη της αμοιβής και των ασφαλιστικών εισφορών τους από τον ΟΑΕΔ και ένα από τον φορέα), ώστε όπως ανέφερε «να δοθεί η δυνατότητα σε παραγωγικά άτομα που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να προσφέρουν στο χώρο εργασίας. Επίσης –πρόσθεσε- το πρόγραμμα 3+1 να εφαρμοσθεί και για τις μονογονεϊκές οικογένειες, ώστε και σε εκείνες να δοθούν ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Ο κ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα κοινωνικής παρέμβασης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταθέτοντας αίτημα στον κ. Υπουργό να συνεχισθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία και όχι με τη διαδικασία που προβλέπει απόφαση της πρώην Υπουργού.
            
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και μεταξύ άλλων ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα με διαδικασίες ΑΣΕΠ θα συνεχισθούν οι 5μηνες συμβάσεις μέσω των Μ.Κ.Ο. ενώ όσον αφορά στο πρόγραμμα 3+1 έχει ήδη πάρει υπογραφή για την εφαρμογή του.        
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και τα υπόλοιπα ζητήματα που του έθεσε ο κ. Δήμαρχος και θα δοθούν διευκρινίσεις σε επόμενη συνάντησή τους στο άμεσο χρονικό διάστημα.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο