Μία νέα πρωτοποριακή δομή στο ΜΑΡΟΥΣΙ

Print Friendly, PDF & Email

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ

«ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

 

Την έναρξη της επικείμενης λειτουργίας του «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Ως την υλοποίηση ενός οράματος που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, χαρακτήρισε τη λειτουργία του Ινστιτούτου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται στην Ελλάδα η δυνατότητα θεραπείας μέσα από τις Τέχνες, με μεθόδους πρωτόγνωρες και πρωτοπόρες. Ο κ. Παλαιοκρασσάς αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεισφορά τόσο του Δήμου Αμαρουσίου, που παραχώρησε το κτήριο για να στεγαστεί το Ινστιτούτο, όσο και του Ιδρύματος Λάτση, που διέθεσε το τεχνικό επιτελείο του για την μελέτη και επίβλεψη της ανακατασκευής του. Επεσήμανε επίσης, ότι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη ανέλαβε την ηγεσία και τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία μέχρι στιγμής πλησιάζει τα 400.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι η λειτουργία του Ινστιτούτου αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή βούληση του Δήμου για ευρείες συνέργειες με αξιόπιστους φορείς, όπως το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, στο πεδίο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από την αυτοδιοίκηση. Ο κύριος Πατούλης χαρακτήρισε το Ινστιτούτο ως «στολίδι» για το Μαρούσι, ένα κέντρο πρότυπο για τη στήριξη των ατόμων με ειδικά προβλήματα.«Το συγκεκριμένο διατηρητέο (επί των οδών Σουρή & Πλαστήρα) αποτελεί ένα σημαντικό τοπόσημο για το ιστορικό κέντρο της πόλης μας  και  η νέα χρήση του σηματοδοτεί τη συνέχιση της κοινωνικής ζωής της πόλης». Υπογράμμισε, επίσης, ότι βάσει προγραμματικής συμφωνίας, το Ινστιτούτο θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε άπορους πολίτες του Δήμου.

Η Επιστημονική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαρία Φρουδάκη παρουσίασε τις υποδομές, τη λειτουργία και τις προσφερόμενες από αυτό υπηρεσίες προς τους επωφελούμενους, καθώς και την επιστημονική ομάδα που στελεχώνει το Ινστιτούτο.

Το «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών αποτελεί μια πρότυπη μονάδα που λειτουργεί στο κέντρο του Αμαρουσίου και προσφέρει υπηρεσίες μουσικοθεραπείας, χοροθεραπείας, εικαστικής θεραπείας και δραματοθεραπείας σε ποικίλες ομάδες ανθρώπων. Θεμελιώδης στόχος της εν λόγω δομής είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, ώστε μέσω της δημιουργικής οδού ο επωφελούμενος να αναπτύξει όλες τις δυνατότητές του. Οι συνεδρίες έχουν συγκεκριμένη δομή και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους επιστήμονες, με ειδική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία στους τομείς τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

 

Σχετικά αρχείαΜία νέα πρωτοποριακή δομή στο ΜΑΡΟΥΣΙ_1


Μία νέα πρωτοποριακή δομή στο ΜΑΡΟΥΣΙ_2


Μία νέα πρωτοποριακή δομή στο ΜΑΡΟΥΣΙ_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο