Μία νέα πλατεία στα Ηπειρώτικα θα παραδοθεί σύντομα στους κατοίκους της περιοχής

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη διάρκεια επίβλεψης του έργου κατασκευής της νέας πλατείας, στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίσσαρη και Νουάρου στα Ηπειρώτικα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επισκέφθηκε την οδό Σισμανογλείου και τις άλλες οδούς στα Ηπειρώτικα όπου άμεσα θα ξεκινήσουν έργα υποδομής και ανάπλασης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλη, τους Αντιδημάρχους  Δ. Σμυρνή και Β. Κόκκαλη, καθώς και τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηπειρωτών «Ο ʼγιος Γεώργιος» Ι. Γιαννέλα και μέλη του Δ.Σ. που τον συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.


Έργα υποδομής και αναβάθμισης σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά.


Την εξέλιξη των εργασιών διαμόρφωσης σε νέα πλατεία, του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Ίσσαρη και Νουάρου στα Ηπειρώτικα, παράλληλα με μία σειρά έργων υποδομής που θα υλοποιούν το προσεχές διάστημα στην περιοχή παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.


Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή της νέας πλατείας έχουν ξεκινήσει και από την ερχόμενη εβδομάδα τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην τελική διαμόρφωσή της.


Παράλληλα έχει δρομολογηθεί και θα ξεκινήσει άμεσα η αισθητική αναβάθμιση και ανακατασκευή με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, των κάθετων οδών επί της οδού Σισμανογλείου, Μαζαρακίου, Κακαβιάς, Μονής Βελά και Καλαμά, καθώς και η βελτίωση της απορροής των ομβρίων υδάτων αυτών των οδών.


Θα πραγματοποιηθούν επίσης αντιπλημμυρικά έργα επί της οδού Σισμανογλείου στο ύψος της γέφυρας του ρέματος Σαπφούς με τοποθέτηση νέων φρεατίων υδροσυλλογής και την αλλαγή της κλίσης του οδοστρώματος, κατά τρόπο που να διευκολύνεται η απορροή των ομβρίων προς το ρέμα.


Κατά την περιοδεία στην περιοχή, το Δήμαρχο Αμαρουσίου συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι  Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λίνα Μπαϊρακτάρη. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αμαρουσίου «Ο ʼγιος Γεώργιος» κος Ιωάννης Γιαννέλας, ο Γραμματέας κος Κωνσταντίνος Μπίκας, και ο Ταμίας κος Νικόλαος Τσίλλας.


Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή και την ευχαρίστηση τους προς τον κο Πατούλη για την ανταπόκρισή του στο αίτημα των κατοίκων και την υλοποίηση των έργων που είχε ανάγκη η περιοχή.


Με την ευκαιρία της περιοδείας του στα Ηπειρώτικα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε την ακόλουθη δήλωσε:
« Με σχέδιο και όραμα για το Μαρούσι συνεχίζουμε με σκληρή προσπάθεια το έργο μας για την υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπλασης που έχει ανάγκη κάθε γειτονιά, δρομολογώντας παράλληλα λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους. Και αυτά τα έργα είναι μόνο η αρχή για τα σημαντικά έργα βιοκλιματικής ανάπλασης που θα ακολουθήσουν στις γειτονιές της πόλης μας, μέσα από την επιτυχή διεκδίκηση της χρηματοδότησης τους από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Γιατί θέλουμε το Μαρούσι να γίνει πρότυπη πόλη, που θα παρέχει στους κατοίκους αναβαθμισμένες υπηρεσίες και μία καλύτερη ποιότητα ζωής.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο