Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Print Friendly, PDF & Email

Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2014 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντικής  ενδοδιαδημοτικής κινητικότητας


Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με παρέμβαση του επικεφαλής του, Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Αργύρη Ντινόπουλο είχε αιτηθεί την παράταση της προθεσμίας υποβολής  των αιτήσεων στο πρόγραμμα εθελοντικής  ενδοδιαδημοτικής κινητικότητας, εκθέτοντας τους  λόγους που την καθιστούσαν επιβεβλημένη.


Ο κος Πατούλης είχε επισκεφθεί με την επιτελική ομάδα του Κινήματος τον κο Υπουργό, στις 3 Σεπτεμβρίου 2014, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας συζητήθηκε και το σοβαρό αυτό ζήτημα.


Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής, είχε αναφερθεί στην ανάγκη παράτασης της προθεσμίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ενδοδιαδημοτική κινητικότητα, που θα παρείχε στις νέες  Δημοτικές Αρχές (στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων) τη δυνατότητα και το χρόνο  να αξιολογήσουν  τις ανάγκες των υπηρεσιών τους, προκειμένου να τις  στελεχώσουν με το κατάλληλο και αναγκαίο προσωπικό, αλλά  και στους εργαζόμενους την χρονική ευχέρεια να μετακινηθούν στο τόπο που επιθυμούσαν.


Η πρωτοβουλία του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δικαιώθηκε, καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, μετά την  εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών.


Μετά την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, ο επικεφαλής  του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση κος Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Σήμερα πετύχαμε να παραταθεί έως την 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την εθελοντική κινητικότητα και θα γίνουν προσπάθειες, ώστε να παραταθεί ακόμη περαιτέρω και βεβαίως να δοθεί στις νέες Δημοτικές Αρχές η δυνατότητα ανάκλησης κάποιων τελευταίων μετακινήσεων, στις περιπτώσεις εκείνες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, ώστε να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση. Είμαστε ικανοποιημένοι για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών στα δίκαια αιτήματά μας.
Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι ως μελλοντική Διοίκηση της ΚΕΔΕ μπορεί να φέρει την ανατροπή και την αναβάθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από την κατάθεση προτάσεων και τη δυναμική διεκδίκηση ως ισότιμος συνδιαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
»


Για να διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών, πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο