Μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη. Ένα νέο χώρο πρασίνου και αναψυχής, ένα πρότυπο πάρκο με βοτανικό κήπο, στη θέση του παράνομου υπόσκαφου, παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης στη γειτονιά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης  παραδίδει το νέο χώρο πρασίνου και αναψυχής στη γειτονιά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία εκατοντάδων πολιτών.
|download file .jpg 156Kb|


|download file .jpg 178Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης δέχεται τις θερμές ευχαριστίες των κατοίκων της γειτονιάς του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για τη δημιουργία του νέου πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή τους, στη θέση του παράνομου υπόσκαφου.


|download file .jpg 170Kb|


|download file .jpg 218Kb|

ʼποψη του νέου πρότυπου πάρκου με βοτανικό κήπο στη γειτονιά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.


|download file .jpg 213Kb|


|download file .jpg 208Kb|

ʼποψη του νέου πρότυπου πάρκου με βοτανικό κήπο στη γειτονιά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.


|download file .jpg 232Kb|


Ένα πανέμορφο χώρου πρασίνου και αναψυχής, ένα πρότυπο πάρκο με βοτανικό κήπο, που αναβαθμίζει την αισθητική εικόνα της γειτονιάς του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού παρέδωσε στους κατοίκους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Ο νέος πνεύμονας πρασίνου πήρε τη θέση του παράνομου υπόσκαφου, που αποτελούσε  ένα μνημείο πολεοδομικής αυθαιρεσίας της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου. Με την κατεδάφιση και του τρίτου παράνομου υπόσκαφου, με πρωτοβουλία της Διοίκησης και την ανάπλαση της έκτασης των τεσσάρων στρεμμάτων σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, η Δημοτική Αρχή σηματοδοτεί για μία ακόμη φορά την αλλαγή σελίδας στην πόλη και επιβεβαιώνει την απόφασή της να ξανακάνει τις γειτονιές της πόλης πιο ανθρώπινες, πιο λειτουργικές, πιο φιλόξενες.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που  μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη με τη δημιουργία του πανέμορφου αυτού χώρου πρασίνου και αναψυχής στη θέση του παράνομου υπόσκαφου.

«Αυτό το όμορφο «ταξίδι» που έχουμε ξεκινήσει – σημείωσε ο κ. Πατούλης-για να κάνουμε καλύτερη και ομορφότερη την πόλη μας δεν είναι μόνο τα έργα που βλέπετε, αλλά είναι κυρίως ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός με έργα, ο οποίος είναι η συνέχεια της προσπάθειάς μας να κάνουμε κάθε γειτονιά ξεχωριστή. Και η αλλαγή αρχίζει πλέον να φαίνεται στην πόλη, που στόχο έχει να γίνει το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη.»

Με μία σειρά από παρεμβάσεις και ενέργειας – πρόσθεσε – όπως αυτός εδώ ο βοτανικός κήπος που σε λίγο θα είναι καταπράσινος και θα προσφέρεται για τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών, τις παιδικές χαρές, το δίκτυο των πρότυπων Βρεφονηπιακών Σταθμών, τη δημιουργία αθλητικών χώρων εκφράζουμε το ενδιαφέρον μας και τη στήριξη  μας για τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας του.»

Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο σύνολο των έργων υποδομής που έχουν υλοποιηθεί στην γειτονιά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, προσθέτοντας ότι εξετάζεται η απαλλοτρίωση του οικοπέδου Μουδούρου, ώστε να δημιουργηθεί στο χώρο που σήμερα έχει χιλιάδες κυβικά μπάζα ένας σημαντικός αθλητικός χώρος.

«Στόχος μας -επισήμανε ο κ. Πατούλης -είναι η γειτονιά του Αγίου Κοσμά να είναι αυτάρκης, να έχει τη δική της πλατεία, τη δική της παιδική χαρά, τις δικές της αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας.»

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους των Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου για την σημαντική προσπάθεια τους, ώστε το Μαρούσι να γίνει η πρώτη πόλη στην Αττική.

Μετάβαση στο περιεχόμενο