Μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη. Παραδόθηκε στους πολίτες η πεζογέφυρα επί της Λ. Κηφισίας

Print Friendly, PDF & Email







|download file .jpg 147Kb|


|download file .jpg 112Kb|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου εγκαινίασε την πρώτη πεζογέφυρα επί της Λ. Κηφισίας, στο ύψος της οδού Γούναρη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης.


|download file .jpg 136Kb|


Ένα σημαντικό έργο, η πρώτη πεζογέφυρα επί της Λ. Κηφισίας, στο ύψος της οδού Γούναρη παραδόθηκε σήμερα στους πολίτες. Η χρήση της θα συμβάλει καθοριστικά στην ασφαλή και εύκολη μετακίνησή και πρόσβαση από το Ανατολικό Μαρούσι προς το κέντρο της πόλης, καθώς κατά το παρελθόν είχαν σημειωθεί πολλά τροχαία  θανατηφόρα δυστυχήματα στο σημείο αυτό της Λ. Κηφισίας.

Η τελετή παράδοσης στους πολίτες πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κυρίλλου, παρουσία, Δημοτικών Συμβούλων, εφημέριων των ενοριών και κατοίκων της πόλης.

Με την παράδοση της πεζογέφυρας μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων ικανοποιείται.

Είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε εξαρχής, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2007 και υλοποιήθηκε ύστερα από σχεδόν 3 χρόνια, αφού πρώτα διασφαλίστηκε η ένταξη και χρηματοδότησή του μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009.

Η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγκη κατασκευής του έργου πάρθηκε το Μάϊο του 2007. Στη συνέχεια υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Οκτώβριο του 2008. Με απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομίας στις 25/05/2009 εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009, του έργου «Σύνδεση του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου» με προϋπολογισμό 2.087.399,27 ευρώ.

Η πεζογέφυρα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ διαθέτει ανελκυστήρες για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Είναι σύμικτης κατασκευής, καθώς αποτελείται από οπλισμένο σκυρόδεμα στα θεμέλια και μεταλλική ανοδομή. Για την υλοποίηση του έργου προηγήθηκε γεωτεχνική μελέτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ανάψει το πράσινο φως για την τοποθέτηση μιας ακόμη πεζογέφυρας στην οδό Αναβρύτων, ενώ ήδη έχουν εκπονηθεί μελέτες για την κατασκευή άλλων τριών πεζογεφυρών στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, του θεραπευτηρίου «Υγεία» και του Κτήματος Συγγρού.


Το ιστορικό κατασκευής της πεζογέφυρας της Λεωφόρου Κηφισίας από το Δήμο Αμαρουσίου


H πεζογέφυρα της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της Δ. Γούναρη,  που εγκαινιάζεται και παραδίδεται στους κατοίκους του Αμαρουσίου την Παρασκευή 24/9/2010, από είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε εξαρχής από τη Δημοτική Αρχή του Γιώργου Πατούλη.


Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 2007 και υλοποιήθηκε ύστερα από σχεδόν 3 χρόνια, αφού πρώτα διασφαλίστηκε η ένταξη και χρηματοδότηση του μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009.


Η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγκη κατασκευής του έργου πάρθηκε το Μάιο του 2007.


Στη συνέχεια υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Οκτώβριο του 2008.  


Με απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου , στις 25/05/2009, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2009 το έργο «Σύνδεση  του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου» με προϋπολογισμό 2.087.399,27 € .


Το έργο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2010 και παραδίνεται στους κατοίκους του Αμαρουσίου από το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη το Σεπτέμβριο του 2010.


Επισημαίνουμε ότι η κατασκευή της πεζογέφυρας του Αμαρουσίου δεν έχει ως έργο καμία απολύτως σχέση με τις πρόσφατες εξαγγελίες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, για κατασκευή πεζογεφυρών στην Αττική, μετά το τραγικό συμβάν με το θάνατο μαθητή στο Ψυχικό.


Αφενός γιατί όλες οι διαδικασίες ξεκίνησαν τρία χρόνια νωρίτερα. Και αφετέρου γιατί το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση μέσα από το Π.Δ.Ε.  το 2009, από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Αναλυτικά το χρονικό υλοποίησης του έργου


16/05/2008 
Παίρνει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο (237/2007) που εγκρίνει την προκήρυξη διαγωνισμού που περιλαμβάνει:
A. Την κατασκευή πεζογέφυρας ανάμεσα στια δύο τμήματα της Γούναρη και
B. Την κατασκευή πεζογέφυρας από την οδό Μεσογείων προς την πλατεία Αγίας Λαύρας


06/06/2008
Ζητείται γνωμοδότηση από την Τροχαία Κηφισιάς για την  επικινδυνότητα στα δύο αυτά σημεία, καθώς και η σύμφωνη γνώμη της για την κατασκευή πεζογέφυρων (αρ. πρωτ. 32678/06.6/.008).


09/06/2008
Η τροχαία Κηφισιάς δίνει την σύμφωνη γνώμη και τίθεται στην διάθεση του Δήμου για οποιαδήποτε συνεργασία (αρ. πρωτ. 2501/Β/124α΄).


06/08/2008
Η Δημαρχιακή Επιτροπή παίρνει απόφαση για τη σύνταξη όρων διακήρυξης (242/2008).


10/09/2008
Με την 247/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύσσεται ανάδοχος για το έργο.


15/10/2008
Ο Δήμος Υποβάλει Τεχνικό Δελτίο Έργου προς την Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων  Επενδύσεων. (αρ.πρωτ.περιφέρειας Αττικής 14736/13415 από 15.10.2008).


17/10/2008
Μας κοινοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής η προέγκριση του έργου και η αποστολή πρότασης προς το Γραφείο του Υφυπουργού προκειμένου να δοθεί έγκριση για υπαγωγή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έτους 2008 (αρ. πρωτ. 19985/13501/ΣΧΑΝ από 17.10.2008).


06/04/2009
Γίνεται επανυποβολή Τεχνικού Δελτίου προς την Περιφέρεια Αττικής ώστε να γίνει η αντίστοιχη διαδικασία υπαγωγής του έργου  στο ΠΔΕ του 2009 (αρ. πρωτ. 14159/4997 από 06.04.2009).


25/05/2009
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαθανασίου, εγκρίνεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2009 το έργο «Σύνδεση  του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου» με προϋπολογισμό 2.087.399,27 € (αρ. Πρωτ. 26310/ΔΕ-ΙΚ.3687).


29/05/2009
Μας κοινοποιείται από την Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής η έγκριση ένταξης του έργου για χρηματοδότηση (αρ. Πρωτ. 21208/7732 από 29.05.2009).


24/09/2010
Το έργο παραδίδεται στους κατοίκους του Αμαρουσίου και γίνεται πράξη μια ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Πατούλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο