Μετρήσεις οστικής μάζας στο Δήμο Ν. Ιωνίας από το Δημοτικό Πολυϊατρίο Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγεία και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 86KB|Ο κ. Παναγιώτης Βλασσάς, Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας και Αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου, η κα Καίτη Σεβαστή, υπεύθυνη Προγραμμάτων Πρόληψης του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου, ο κ. Αντώνης Παρτσινέβελος, υπεύθυνος του Προγράμματος Πρόληψης της Οστεοπόρωσης του ΔΔΥ και του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου, ο κ. Μιχάλης Αναστασίου και η κα Κων/να Αραπάκη, εκπρόσωποι του Δ.Δ.Υ.
|download file .jpg 80KB|


  


Νέο κύκλο μετρήσεων οστικής μάζας σε γειτονικούς δήμους, πραγματοποιεί το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας (ΔΔΥ) σε συνεργασία με το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου.
Η αρχή έγινε από το Δήμο Ν. Ιωνίας. το Σάββατο 19, την Κυριακή 20 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ν. Ιωνίας.
Επιβλέπων ιατρός της όλης διαδικασίας, που παράλληλα εκτίμησε τα αποτελέσματα των μετρήσεων, ήταν εθελοντικά ο χειρουργός ορθοπαιδικός Αντώνης Παρτσινέβελος, υπεύθυνος του Προγράμματος Πρόληψης της Οστεοπόρωσης του ΔΔΥ και του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου. Την ευθύνη των μετρήσεων, που έγιναν με υπερηχογράφημα πτέρνας  είχαν, η κ. Καίτη Σεβαστή, υπεύθυνη Προγραμμάτων Πρόληψης του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου και οι κ. Μιχάλης Αναστασίου και Κωνσταντίνα Αραπάκη, εκ μέρους του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.
Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται δράσεις που αφορούν την πρόληψη και ειδικά για ασθένειες όπως η οστεοπόρωση. Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας δίνει αυτή τη δυνατότητα στους Δήμους – μέλη του, πραγματοποιώντας προγράμματα όπως αυτό της Μέτρησης Οστικής Μάζας, με τους δημότες να ανταποκρίνονται μαζικά».


Από την πλευρά του, ο κ. Παρτσινέβελος δήλωσε: « Λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, αλλά και για την αποφυγή της γραφειοκρατικής διαδικασίας των εξετάσεων, ακόμα και στις μεγαλουπόλεις, κάποιοι “επιλέγουν” –εν αγνοία- να ζουν με την οστεοπόρωση, η οποία συχνά τους “συστήνεται” προκαλώντας τους κάταγμα…»
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά την εορταστική περίοδο. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο