Μετρήσεις οστικής μάζας στην Κόρινθο από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 114KB|


|download file .jpg 116KB|


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Μάζας στο Δήμο Κορίνθου. Το πρόγραμμα αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της Οστεοπόρωσης από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο προγραμμάτων του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντικά ο κ. Αντώνης Παρτσινέβελος, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Υπεύθυνος του Προγράμματος Πρόληψης της Οστεοπόρωσης του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α και Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου, η κ. Καίτη Σεβαστή, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Πρόληψης του Πολυϊατρείου του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και εκπρόσωποι του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.

Οι κάτοικοι του Δήμου Κορίνθου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Μάζας και η ανταπόκρισή τους για να συμμετάσχουν ήταν άμεση.  Η μέτρηση και ο έλεγχος της Οστικής Μάζας έγιναν με υπερηχογράφημα πτέρνας το Σάββατο 17 Οκτωβρίου από τις 10.00 π.μ. έως και τις 18.30 μ.μ. και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από τις 9.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ., όπου εξετάσθηκαν 80 άτομα, εκ των οποίων οι 77 ήταν γυναίκες και οι 3 άνδρες. Παράλληλα, έγινε και ιατρική εκτίμηση των αποτελεσμάτων, από τα οποία βρέθηκε ένα μεγάλο ποσοστό να πάσχει από οστεοπενία.

Στο τέλος της διαδικασίας ο κ. Παρτσινέβελος δήλωσε: «Είναι ευχάριστο που με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε μια γειτονική πόλη που διαθέτει μονάδες υγείας, ευαισθητοποιήσαμε, κάναμε μετρήσεις και εκτιμήσαμε 80 άτομα, τα οποία ενώ έχουν παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση, δεν είχαν απευθυνθεί μέχρι τώρα σε κάποιο ιατρό. Αυτή είναι και η αξία του προγράμματος.»
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο