Μέρα με τη μέρα οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Παραδόθηκε η Θησέως χωρίς κυβόλιθους και με νέα πεζοδρόμια

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 224KB|


|download file .jpg 167KB|


Το ιστορικό εμπορικό κέντρο αλλάζει πρόσωπο
 
Σε μία συμβολική εκδήλωση που σηματοδοτεί την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής να καταστήσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας ξανά λειτουργικό, ανθρώπινο, φιλικό και προσβάσιμο, παραδόθηκε η οδός Θησέως στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που περιλάμβαναν την αποξήλωση των κυβόλιθων και την ασφαλτόστρωση του δρόμου, καθώς και την κατασκευή μεγάλων πεζοδρομίων για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών.  

Η Δημοτική Αρχή κάθε μέρα που περνά κάνει τις δεσμεύσεις της πράξη.

Η αναβάθμιση της τοπικής εμπορικής αγοράς και η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Κέντρου της πόλης αποτελεί προτεραιότητα, που γίνεται πράξη με έργα και παρεμβάσεις όπως η αποξήλωση των κυβόλιθων, η ανάπλαση και εξωραϊσμός των πλατειών ΗΣΑΠ, Ηρώων και Κασταλίας, η κατασκευή νέων πεζοδρομίων, η δημιουργία παιδικής χαράς στην πλατεία Γαρδέλη, η εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στους πεζοδρόμους του Κέντρου κατά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, κλπ. Ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκ. ευρώ από τη Νομαρχία Αθηνών. Ενώ σε εξέλιξη είναι μετά τη θετική δικαστική εξέλιξη η διαδικασία για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στο οικόπεδο του ΙΓΕ, στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Λεωφόρου Κηφισίας.
                  
Με αφορμή την παράδοση της Θησέως, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε:
«Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης που το καθιστούν λειτουργικό, ανθρώπινο, φιλικό και προσβάσιμο στους πολίτες. Αποξηλώνουμε τους κυβόλιθους, που τόσο ταλαιπώρησαν τους συμπολίτες μας και δημιουργούμε ελεύθερους χώρους ευχάριστους και φιλικούς, για τη χαλάρωση και ψυχαγωγία.
Το ιστορικό εμπορικό κέντρο αλλάζει πρόσωπο μέρα με τη μέρα, με έργα και παρεμβάσεις που υποσχεθήκαμε στους πολίτες.»


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο