Μεγάλη Συγκέντρωση Φαρμάκων από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τον ΣΚΑΙ σε Περιστέρι, Βύρωνα και Κηφισιά

Print Friendly, PDF & Email


 


Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου που προσήλθε και σήμερα στις πλατείες κατά συρροή για να προσφέρει φάρμακα στα πλαίσια της δράσης ‘Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία’ που διοργανώνουν όλο το καλοκαίρι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Με 223 εθελοντές γιατρούς 28 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, αποτελεί πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Περισσότεροι από 3000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.


‘Κάνουμε έναν συνεχή αγώνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, των συνανθρώπων μας που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, βρέθηκαν σε ένα ασφαλιστικό κενό, χωρίς οποιαδήποτε πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Ευχαριστούμε τον ΣΚΑΙ που είναι αρωγός στον αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τα απαραίτητα φάρμακα και τις χρόνιες αγωγές των ανασφάλιστων συμπολιτών μας’ δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε και τις τρείς πλατείες συλλογής φαρμάκων.


Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου, ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος κα Κορόγιαννη, στην Πλατεία Αγ Λαζάρου του Βύρωνα, ο Δήμαρχος Βύρωνα κος Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αντιδήμαρχος κος Γώγος και στην Κηφισιά, στο εμπορικό κέντρο, ο Δήμαρχος κος Νίκος Χιωτάκης και ο Αντιδήμαρχος κος Ξυπολιτας. 
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εκπροσώπησαν εκ της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η υπεύθυνη εθελοντρια διοικητικής στήριξης, κα κα Χαρίκλεια Αλεξάκη, οι εθελόντριες γιατροί και Γεωργιάδη Νταϊάννα-πνευονολόγος, εντατικολόγος και η και Μελιάδου Ελένη-παιδίατρος, και η υπεύθυνη των εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Δουλιανάκη Ελένη.


Τον ΣΚΑΙ εκπροσώπησαν από τη δημοσιογραφική ζώνη ο κος Νίκος Παπαχρήστου, ο κος Γιώργος Κεραμιτζόγολου και ο κος Πέτρος Κιρκιλής καθώς και οι κκ Ράνια Κοκκινου και Χριστίνα Τσούμα.


Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά φαρμάκων από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η παραλαβή τους από εθελοντές γιατρούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο