Μεγάλη προσέλευση δημοτών, και από τον Δήμο Αμαρουσίου, σημειώθηκε στην Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη που διοργάνωσε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας

Print Friendly, PDF & Email


 


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη που διοργάνωσε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας σε συνολικά 28 πόλεις της Ελλάδας και 24 δήμους της Αττικής, ανάμεσά τους και στο Δήμο Αμαρουσίου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων.


Η Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη (3 – 7 Οκτωβρίου 2011) υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δίκτυο IATRICA και με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας που τίθεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 6.000 άνδρες, ηλικίας 50-75 ετών, υποβλήθηκαν δωρεάν στην προληπτική εξέταση μέτρησης Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (Ολικού PSA) στα κατά τόπους συνεταιριζόμενα ιατρεία πιστοποιημένης φροντίδας του δικτύου IATRICA, μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN. Από αυτούς, ένα ποσοστό 7,6 % των ατόμων αυτών εμφάνισε παθολογικά αποτελέσματα.


Από τους συνολικά 6.000 δημότες που υπέβαλαν αίτημα για συμμετοχή στο διαγνωστικό έλεγχο, οι 1.350 χρησιμοποίησαν το διαδικτυακό τόπο για την εκστρατεία του καρκίνου του προστάτη – http://www.iatrica.gr/, οι 19. 000 πολίτες, από 1 έως 10 Οκτωβρίου 2011, ενημερώθηκαν από τον ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό τόπο για την εκστρατεία του καρκίνου του προστάτη, ενώ 2.400 άτομα έδωσαν ενυπόγραφο ιστορικό.


Επίσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη ενημερώθηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, καθιστώντας την πρωτοβουλία αυτή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας μεγάλης εμβέλειας και σπουδαιότητας.


Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των ελέγχων, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της δράσης αυτής. Για 3η συνεχή χρονιά υλοποιήσαμε την εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Προστάτη, έχοντας επιτύχει την πρώιμη διάγνωση ανδρών άνω των 50 ετών από τη νόσο και την ενημέρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Το Δίκτυο σταθερά προσανατολισμένο στην πρόληψη και στην ωφέλεια του προσυμπτωματικού ελέγχου ανταποκρίνεται στην ανάγκη των πολιτών για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση νόσων που μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή του ασθενή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο