Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο της Αθήνας

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, κατά τη συλλογή φαρμάκων στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο της Αθήνας.O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με τον πατέρα Σπυρίδωνα.O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Εφορείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συνοδοιπόρος στο έργο του Ιατρείου

Με το σύνθημα «Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να ζήσουν οι συμπολίτες μας» προσήλθαν πολλοί κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, στην πλατεία του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής προκειμένου να παραδώσουν φάρμακα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία». Νέοι, άνεργοι και μικρά παιδιά, προσέφεραν φάρμακα που αγόρασαν από το υστέρημά τους για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.


Τα φάρμακα προορίζονται να στηρίξουν τους ανασφάλιστους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που πρόσφατα συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας. Οι 12 σάκοι με φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο όπου θα ακολουθήσει διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.


Στόχευση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για το 2013 είναι η δημιουργία μιας μεγάλης Κοινωνικής Τράπεζας Φαρμάκου, που θα αποτελέσει τη γέφυρα παρηγοριάς και ελπίδας για όλους τους ανασφάλιστους και αδύναμους οικονομικά ασθενείς.


Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο πατέρας Σπυρίδωνας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣΚΑϊ κ. Γιαννακάκη, οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Μαρία Παιδονόμου, Χρήστος Δασκαλόπουλος, Ευγενία Δασκαλοπούλου, ʼννα Παπαπροκοπίου κ.α.


Μεγάλη ποσότητα φαρμάκων προσέφερε η Κεντρική Εφορεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που στη συνέχεια, παρόντος του Αρχηγού της, επισκέφθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με πολλά στελέχη, δηλώνοντας «συνοδοιπόροι του εθελοντισμού» και του σπουδαίου έργου του Ιατρείου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, και ο Διευθυντής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κων. Δήμτσας, ξενάγησαν τους προσκόπους στους χώρους του Ιατρείου και στη συνέχεια συζήτησαν τους άξονες συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν.


Επόμενος σταθμός για τη συγκέντρωση φαρμάκων είναι ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρκέλλας στο Βοτανικό, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013.

Μετάβαση στο περιεχόμενο