Μεγάλη γιορτή για την υγιεινή διατροφή των παιδιών διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ανάμεσα στα μικρά παιδιά, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολουθεί τη μεγάλη γιορτή για την υγιεινή διατροφή που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.
|download file .jpg 156Kb|


Στα εργαστήρια κατασκευής, τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους «υγιεινά πιάτα» με χειροτεχνίες και προϊόντα.
|download file .jpg 168Kb| 


 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, που γιορτάζεται στις 15 Μαΐου, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργάνωσε το διήμερο 14-15 Μαΐου 2010, μεγάλη γιορτή για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, στο εμπορικό κέντρο Avenue, σε συνεργασία με τον όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος, που είναι ο χορηγός του προγράμματος «Παιδειατροφή by Epode» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, καλωσόρισε τους γονείς και τα παιδιά που παραβρέθηκαν στη γιορτή, και τόνισε τη σημασία την οποία δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στον αγώνα ενάντια στην παιδική παχυσαρκία: «Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας “Παιδειατροφή by Epode”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στόχος μας, μέσα από μια σειρά δράσεων, είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής και η υιοθέτηση της καθημερινής άσκησης», είπε ο κ.Πατούλης.

Από την πλευρά της, η κ.Έλενα Στάμου, Εθνική Συντονίστρια του προγράμματος, δήλωσε: «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στην οικογένεια του «Παιδειατροφή» έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον δραστήριους  Δήμους, όπως είναι το Μαρούσι. Ο Δήμαρχος κ.Πατούλης, με την ιδιότητά του ως γιατρός, αντιλήφθηκε πλήρως τη φιλοσοφία του προγράμματος και δεσμεύθηκε να προσφέρει στους μικρούς πολίτες της πόλης και στις οικογένειές τους, απαραίτητη ενημέρωση και εκπαίδευση, που θα τους διασφαλίσουν καλύτερη ζωή μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής άσκησης». 


Στην εκδήλωση, εξειδικευμένοι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι σε ειδικά stands παρείχαν χρήσιμες συμβουλές για τον ισορροπημένο τρόπο διατροφής των παιδιών και την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.
Τα δεκάδες παιδιά που βρέθηκαν στη γιορτή, συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευής και σε δημιουργική απασχόληση με την κατασκευή διατροφικής πυραμίδας με πλαστελίνες και χρώματα, ζωγραφική και δημιουργία «υγιεινών πιάτων» με χειροτεχνίες και προϊόντα, ενώ πρωταγωνίστησαν σε θεατρικά δρώμενα.


Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της υγιεινής διατροφής των παιδιών και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, η οποία χαρακτηρίζεται πλέον ως μια σύγχρονη μάστιγα. Για το λόγο αυτό θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες από πλευράς Δήμου τόσο στο θέμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, όσο και σε άλλα ζητήματα που αφορούν στην πρόληψης της υγείας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Ποιότητας ζωής κ.Σ.Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος κ.Δ.Καρλαύτης και ο Δημ. Σύμβουλος κ.Γ.Πουλόπουλος.
    
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο