Μεγάλη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο σιρκουί Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
|download _.jpg file 284 KB|

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή το 1ο Πανελλήνιο σιρκουί Αμαρουσίου, το οποίο ήταν στο πλαίσιο του 1ου Κυπέλλου «Περιοδικού Ποδηλάτης» και σκόρπισε τον ενθουσιασμό σε αθλητές, θεατές και χορηγούς!


Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου τόσο στον λαϊκό αγώνα δρόμου 5 χλμ που προηγήθηκε, όσο και στο σιρκουί που ακολούθησε. Ο κ. Πατούλης τόνισε πως «στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη


|download _.jpg file 590 KB|

χρήση του αυτοκινήτου είναι και η προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης στην πόλη μας, όπως είναι το ποδήλατο και η ευαισθητοποίηση των πολιτών να το χρησιμοποιούν.
Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης είναι από τα ελάχιστα μέσα που όχι μόνο δεν μολύνει το περιβάλλον, αλλά διευκολύνει χωρίς να επιβαρύνει τις ήδη ασφυκτικά γεμάτες αυτοκίνητα πόλεις.


Παράλληλα, προσφέρει και ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο μετακίνησης, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής.
Καλούμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να γίνουν λάτρεις του ποδηλάτου.» Την προηγούμενη μέρα, διεξήχθη η ανάβαση της Πεντέλης, με αφετηρία το Δημαρχείο Αμαρουσίου.


|download _.jpg file 88 KB|

Παράλληλα με το σιρκουί, στον χώρο κάτω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, κατάστημα ποδηλάτων προσέφερε πλούσιο θέαμα στους παρευρισκόμενους με την επίδειξη κόλπων και τρικ με BMX, στην ειδική εξέδρα που είχε δημιουργηθεί.


Στο σιρκουί συμμετείχαν 36 ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα, σε έναν αγώνα με πολύ σασπένς και μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό που παρακολουθούσε έξω από τα κιγκλιδώματα, αφού κρίθηκε στο τελευταίο σπριντ! Νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Καλουδάκης της Cosmote Kastro, κερδίζοντας στο φίνις τον Γιώργο Σκαλιδάκη του Τάλου. Τρίτος τερμάτισε ο νεαρός Νεόφυτος Σακελλαρίδης του ΠΕΣ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο