Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου για το Περιβάλλον που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης και ο μουσικοσυνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Τέχνης &Πολιτισμού του Δήμου κ.Γ.Μαρκόπουλος
|download file .jpg 77 KB|


Ο Κώστας Μακεδόνας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.
|download file .jpg 46 KB|


Ο κ.Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ.Ν.Πέππα, την αντιδήμαρχο κ.Ρ.Χαλιώτη, ενώ διακρίνονται και οι Δημ.Σύμβουλοι κ.Αν.Παρτσινέβελος και Γ.Πουλόπουλος.
|download file .jpg 96KB|


Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες στο Αμαλίειο, η αναβληθείσα λόγω καιρικών συνθηκών συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου  για το Περιβάλλον.


Οι θεατές που βρέθηκαν στο θέατρο του Αμαλίειου, απόλαυσαν μια μουσική σύμπραξη γνωστών καλλιτεχνών με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου και την Παιδική & Μικτή Χορωδία και την ορχήστρα του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση της Φ. Κοσκόρου Παλαμίδη.


Γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη όπως «Τα λόγια και τα χρόνια», «Παραπονεμένα λόγια», «Την εικόνα σου», «Η μάνα του Αλέξανδρου», καθώς και το οικολογικό του έργο «Νόμος της Θαλπωρής», ερμήνευσαν ο Κώστας Μακεδόνας, ο Αλέξανδρος Μπελλές και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, μαζί με τους μαθητές του Ωδείου ʼγγελο Χρονά, Κέλλυ Κουνάκη, Σοφία Καπετανάκου (soprano) και Γιώργο Καλογρίδη, με τη σύμπραξη του χορωδιακού συνόλου σε διδασκαλία Κ. Κονδύλη και του συμφωνικού συνόλου & μελών της ορχήστρας «Παλίντονος Αρμονία» σε μουσική προετοιμασία Λ. Καλκάνη.


Η συναυλία έκλεισε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο να ερμηνεύει το «Ζαβαρακατρανέμια» και το «Η Ελλάδα (Λένγκω)» υπό τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, αναφέροντας πως «Είμαστε περήφανοι που έχουμε τον Γιάννη Μαρκόπουλο συνεργάτη μας.


Το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού, υπό την καλλιτεχνική του διεύθυνση και υπό τον άξιο Πρόεδρό του Νίκο Πέππα, παράγει Πολιτισμό».


Στη συναυλία παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Πατούλη και του Προέδρου του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππα, η αντιδήμαρχος κ. Ρ. Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γλ. Μοστρού, Αν. Παρτσινέβελος, Γ. Πουλόπουλος και Π. Καλογρίδης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο