Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική συναυλία «100 κιθάρες με τον Βαγγέλη Μπουντούνη», που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του Μαρίνα Σταυράκη, τη δημοσιογράφο του Ελεύθερου Τύπου Δέσποινα Σαββοπούλου και τον Αντιδήμαρχο Ωρωπού Βαγγ. Ηλιάσκο με τη σύζυγό του.Στιγμιότυπο από το μουσικό σχήμα των 100 και πλέον Κιθαριστών στη συναυλία που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Ένα μουσικό υπερθέαμα με έργα από τον VIVALDI μέχρι τον Χατζηδάκη και από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ μέχρι την Κινηματογραφική μουσική απόλαυσαν εκατοντάδες φίλοι της μουσικής στη συναυλία «100 Κιθάρες με τον Βαγγέλη Μπουντούνη», που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Τη μουσική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η εκπρόσωπος κα Πολυτίμη Μπεχράκη και η Προϊσταμένη του Υπουργείου κα Ευαγγελία Αποστολίδου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης παρέστη στην εκδήλωση μετά της συζύγου του κας Μαρίνας Σταυράκη, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κος Νικόλαος Πέππας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη, ο Γεν Γραμματέας του Δήμου κος Μιχάλης Χρηστάκης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κα Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη, η μουσική σύμβουλος του Δήμου κα Ελένη Χοζού, ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού κος Βαγγέλης Ηλιάσκος, κ.α.
Το μουσικό σχήμα της ορχήστρας των 100 και πλέον Κιθαριστών, που γέμισε τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, ανανεωμένο και με τη συμμετοχή εβδομήντα Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου δημιούργησε ένα ήχο μοναδικό στην ιστορία της μουσικής.
Την διασκευή των έργων για κιθάρα επιμελήθηκε προσωπικά ο Βαγγέλης Μπουντούνης, ο οποίος είχε τον συντονισμό και τη διεύθυνση της ορχήστρας.    Βασικοί  επίσης συντελεστές ήταν η Μάρω Ραζή σε σόλο κιθάρα, η Βασιλική Καρακώστα στα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού στα κλασικά τραγούδια. Επίσης στο βιολί και στο βιολετζέλο η Λυδία Μπουντούνη και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης αντίστοιχα.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του τόσο στους συντελεστές της μουσικής παράστασης, όσο και στους κιθαρίστες για την άψογη μουσική και σκηνική παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι «στην παρούσα δύσκολη συγκυρία αποτελείται φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μέσα από τη σκληρή και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε δύσκολους στόχους. Σήμερα από το χώρο αυτό στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε κάθε συμπολίτης μας ότι ενωμένοι  και με σκληρή προσπάθεια μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανατείλει για τη χώρα μας και τον καθένα μας χωριστά  μία νέα εποχή.


Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μπουντούνης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη, καθώς όπως σημείωσε χάρη στη δική του αμέριστη συμπαράσταση η συναυλία των κιθαριστών έγινε πραγματικότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο