Με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψής τους στο Δημαρχείο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μιλώντας στους 25 μαθητές της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους μαθητές και τους δασκάλους τους σε αναμνηστική φωτογραφία.


Τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και τους δασκάλους τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο στο πλαίσιο της ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του σχολείου με την ευκαιρία της λήξης του διαγωνισμού «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» για μαθητές που διοργανώνει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» πανελλαδικά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.


Μιλώντας στην ομάδα των περίπου 25 μαθητών, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνέδεσε την ανακύκλωση με την προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον, προϋπόθεση για καλύτερη Υγεία και ζωή. «Το περιβάλλον με τη ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Βάζοντας την ανακύκλωση στη ζωή μας εξασφαλίζουμε μία πιο καθαρή πόλη και καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο Μαρούσι είμαστε οπαδοί της ανακύκλωσης και της ωφέλειας που προκύπτει από αυτή και το αποδεικνύουμε με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Και στην περίπτωση των Γιορτών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, θέλουμε μέσα από τον «πρωταθλητισμό» να σας μυήσουμε στη συνήθεια της ανακύκλωσης με στόχο το παράδειγμά σας να βρει και άλλους μιμητές». Κλείνοντας ο κ. Πατούλης, κάλεσε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στον ποδηλατικό γύρο που διοργανώνει ο Δήμος ως μια εμπειρία Υγείας και γνωριμίας με την πόλη.


Νωρίτερα συνεργάτες της Διοίκησης είχαν ενημερώσει τα παιδιά σχετικά με τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και όσον αφορά στο σωστό τρόπο ανακύκλωσης των υλικών. Αφού ξεναγήθηκαν στα γραφεία των υπηρεσιών, σε κάθε παιδί αλλά και σε κάθε δάσκαλο που τα συνόδευε προσφέρθηκε ως δώρο μία τσάντα ανακύκλωσης με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση, οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την Ιστορία του Αμαρουσίου και τον Μαρουσιώτη Μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη καθώς και ένα βιβλίο πρώτων βοηθειών.


Με τη λήξη του διαγωνισμού «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης τη Δευτέρα 22 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα τρία πρώτα τμήματα των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου που ανακύκλωσαν στη διάρκεια του διαγωνισμού το μεγαλύτερο όγκο υλικών.


Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν, επίσης, η ημερομηνία και ο χώρος βράβευσης των μαθητών του Δήμου όπως και η ημερομηνία απονομής των βραβείων στους νικητές σε πανελλαδικό επίπεδο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο