Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε τις μέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 109 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του στο Πατριαρχείο.


|download file .jpg 129 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην Αναστάσιμη ακολουθία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Αριστερά το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου.
|download file .jpg 100 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με το γιο του Αλέξανδρο, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, του προσφέρει ένα πασχαλινό αυγό.
|download file .jpg 78 Kb|


Στον Πατριαρχικό Οίκο στο Φανάρι είχε την τιμή να βρίσκεται ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά τις ʼγιες ημέρες του Πάσχα όπου κοντά στον Οικουμενικό Χριστιανισμό και στον Ελληνισμό της Πόλης γιόρτασε την Ανάσταση του Κυρίου και την Ονομαστική του Εορτή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όπου του επανέλαβε την πρόσκληση για να επισκεφτεί το Μαρούσι στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics.

Τις μέρες που βρίσκονταν στο Φανάρι, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρέστη στην Αναστάσιμη ακολουθία, και ανήμερα της Ονομαστικής του Εορτής, στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης του με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη στο γραφείο του, ο κ. Πατούλης, επανέλαβε την πρόκλησή του για να επισκεφτεί την πόλη του Αμαρουσίου κατά την παραμονή του στην Αθήνα για τους Αγώνες Special Olympics. Με τη σειρά του ο κ.κ. Βαρθολομαίος επιβεβαίωσε την αποδοχή της πρόσκλησης. Ο κ. Πατούλης του μετέφερε επίσης, ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πόλη εάν κατά την επίσκεψή του χοροστατούσε στη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό. Παράλληλα, του εξέφρασε την επιθυμία να ανακηρύσσονταν σε Επίτιμο Δημότη από τη Μητρόπολη Αμαρουσίου σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου του ως θεματοφύλακα του Οικουμενικού Χριστιανισμού και Ελληνισμού.

Σε απάντηση της επιθυμίας του Δημάρχου, ο κ.κ. Βαρθολομαίος, εξέφρασε την πρόθεση να ανταποκριθεί εντάσσοντάς την στο πρόγραμμα της επίσκεψής του. Ο Παναγιώτατος εξεδήλωσε, επίσης, τη χαρά του για την παρουσία του Δημάρχου στο Φανάρι για το ʼγιο Πάσχα και την Εορτή του Αγίου Γεωργίου, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στο Πατριαρχείο τα Χριστούγεννα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κατά στη διάρκεια των επισκέψεών του στην Κωνσταντινούπολη έχει καλλιεργήσει επαφές με σημαντικούς παράγοντες του Ελληνισμού της Πόλης όπως κατά την προηγούμενη επίσκεψή του με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειο Μπορνόβα, που στόχο έχουν τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Ελλήνων της Διασποράς και της πόλης του Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο