Με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σίφνου συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αντιπροσωπεία του Δήμου Σίφνου, κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 89 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, προσφέρει στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σίφνου, Ανδρέα Μπαμπούνη, ένα ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.
|download file .jpg 131 KB|


Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σίφνου, Ανδρέα Μπαμπούνη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις τομές που φέρνει η καλλικρατική εποχή στην αυτοδιοίκηση, για τους δεσμούς ανάμεσα στο Μαρούσι και στο κυκλαδίτικο νησί, ενώ αμοιβαία εξέφρασαν τη βούληση για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων.


Οι δύο δήμαρχοι τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων που απασχολούν τις πόλεις τους αλλά και ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους επί των νέων αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο του σχεδίου ‘Καλλικράτης’.


Μιλώντας για κοινές δράσεις ανάμεσα στους δήμους τους, συμφώνησαν ότι η αδελφοποίηση αποτελεί μία καλή ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών ανοίγοντας νέους ορίζοντες συνεργασίας, αλλά και για να έλθουν οι πληθυσμοί των δύο πόλεων ακόμα πιο κοντά, δεδομένου ότι πολλοί Σιφναίοι διαμένουν μόνιμα στο Μαρούσι.


Όμως και η κεραμική τέχνη αποτελεί έναν ακόμα κοινό σύνδεσμο ανάμεσα στο Μαρούσι και στη Σίφνο που μπορεί να αναδειχθεί σε πεδίο για την ανάπτυξη νέων δράσεων. Στο Μαρούσι η κεραμική τέχνη ανδρώθηκε, ήκμασε και μέχρι και τις μέρες μας αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, όπως το ίδιο άρρηκτα συνδεμένη με την τέχνη της αγγειοπλαστικής είναι και η ιστορία της Σίφνου.


Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσέφερε στον Δήμαρχο Σίφνου ένα λεύκωμα με την ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου, ως ενθύμιο της συνάντησής τους. Από την πλευρά του, ο κ. Μπαμπούνης, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τον κ. Πατούλη για να επισκεφτεί το νησί της Σίφνου. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο