Με το τιμητικό αφιέρωμα στον πολυτάλαντο Γιώργο Ζαμπέτα άνοιξαν αυλαία οι ανοιξιάτικες βραδιές πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππα  και πλήθος θεατών παρακολουθούν το τιμητικό αφιέρωμα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στο Γιώργο Ζαμπέτα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσφέρει στην κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα Κατερίνα τιμητική πλακέτα για την πολυσήμαντη προσφορά του στη μουσική και τον πολιτισμό.Μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Ζαμπέτα που άφησαν εποχή ερμήνευσαν η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μιχάλης Δημητριάδης και η Ελένη Ροδά.Ο Κώστας Μακεδόνας με τον Γιώργο Ζαμπέτα το νεώτερο ερμηνεύουν αθάνατα τραγούδια του παππού του.Στιγμιότυπα με τους σπουδαίους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Ζαμπέτα  στο τιμητικό αφιέρωμα του Δήμου Αμαρουσίου.Αναμνηστική φωτογραφία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τους καλλιτέχνες Π. Παπαδοπούλου, Κ. Μακεδόνα, Μ. Δημητριάδη, Ελ. Ροδά, την κόρη του μουσικοσυνθέτη Κατερίνα και τον εγγονό του Γ. Ζαμπέτα.


Με το τιμητικό αφιέρωμα στο σπουδαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, λαϊκό συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργο Ζαμπέτα άνοιξε η αυλαία του κύκλου των πολιτιστικών  εκδηλώσεων «ʼνοιξη στο Μαρούσι…με λόγο και μουσική» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.


Το φιλοθεάμον κοινό που αγάπησε τα τραγούδια του πολυτάλαντου καλλιτέχνη, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά στις ανοιξιάτικες βραδιές πολιτισμού, έναν από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, που και ως συνθέτης και ερμηνευτής υπήρξε μία από τις μεγάλες μορφές του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. 
Η προσφορά του Γιώργου Ζαμπέτα στη μουσική και στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, που θα εξακολουθήσει να εμπνέει και τις επόμενες γενιές. Ο κος Πατούλης ευχαρίστησε παράλληλα τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Ζαμπέτα για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση, απονέμοντας στην κόρη του Κατερίνα τιμητική πλακέτα στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.


Τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα που άφησαν εποχή και συνεχίζουν και σήμερα να μας συγκινούν, απόλαυσαν οι παριστάμενοι με τις εξαιρετικές ερμηνείες της  Πίτσας Παπαδοπούλου, του Κώστα Μακεδόνα, του Μιχάλη Δημητριάδη και της Ελένης Ροδά, ενώ τραγούδια του παππού του ερμήνευσε και ο Γιώργος Ζαμπέτας ο νεότερος, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς σταθμούς του Γιώργου Ζαμπέτα, στους οποίους μεταξύ άλλων αξιοσημείωτοι είναι οι σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις του σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες που έγραψαν μουσική ιστορία.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπούκος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρης Καρλαύτης.


Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ʼνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική συνεχίζονται τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:30, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, με την επετειακή συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου, που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη και την ελευθερία των λαών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο