Με το αφιέρωμα στο μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου Σκιών Ευγένιο Σπαθάρη ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Άνοιξη στο Μαρούσι… με λόγο και μουσική

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στο αφιέρωμα στη μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου Σκιών Ευγένιο Σπαθάρη.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τη Δημοτική Σύμβουλο Ελ. Λέκκα και πλήθος θεατών έδωσαν το παρών στο αφιέρωμα στη μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη.


Στιγμιότυπα από το μουσικό μέρος του αφιερώματος στον Ευγένιο Σπαθάρη με τη Γλυκερία και τον Βασίλη Προδρόμου να ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσφέρει στη μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Φανή Σπαθάρη.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, την οικογένεια του Ευγένιου Σπαθάρη και με συντελεστές του αφιερώματος.     


Με το αφιέρωμα στο μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου Σκιών Ευγένιο Σπαθάρη, « Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από τον Καραγκιόζη» έπεσε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ʼνοιξη στο Μαρούσι…με λόγο και μουσική», που χάρισαν ευχάριστες βραδιές ψυχαγωγίας και ψυχικής ανάτασης σε εκατοντάδες πολίτες.  


Παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, οι φίλοι του Θεάτρου Σκιών πλημμύρισαν το Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, τιμώντας τη μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη, του αληθινού εκφραστή της λαϊκής μας παράδοσης, του μεγάλου δασκάλου του Θεάτρου Σκιών, που μέσα από τον Καραγκιόζη κράτησε ζωντανή την ιστορία της Ελλάδας, μιας Ελλάδας που δεν υπάρχει πια. 
Στο θερμό καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τους εκατοντάδες πολίτες για την τιμητική παρουσία τους στο μεγάλο αφιέρωμα στον λαϊκό μας καλλιτέχνη, ο οποίος -όπως υπογράμμισε- πάνω από όλα υπήρξε η προσωποποίηση της ανθρωπιάς και της απλότητας, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να εμπνέει και να διδάσκει τους νεότερους.
 Η προσφορά του Ευγένιου Σπαθάρη στον ελληνικό πολιτισμό είναι ανεκτίμητη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της πόλη του Αμαρουσίου. Το σημερινό αφιέρωμά μας είναι μία συμβολική πράξη τιμής και αναγνώρισης σε όσα προσέφερε και άφησε ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Ο κος Πατούλης στην τιμητική πλακέτα που προσέφερε στη σύζυγό του κα Φανή Σπαθάρη στη μνήμη του Ευγένιου έγραψε:
«Στον «ήρωα» των απλών ανθρώπων, το διάφανο και σοφό, σαν τον πρωταγωνιστή του λαϊκό δημιουργό.
Στη φωνή που θα μείνει για πάντα ταυτισμένη με το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας του θεάτρου σκιών στον τόπο μας.
Στο συνοδό των παιδικών μας χρόνων, που φρόντισε να αφήσει πίσω του κληρονομιά έναν μικρόκοσμο σκιών που δεν θα χαθεί ποτέ από τις καρδιές μας και μέσα από τον μισοσκότεινο μπερντέ του,  θα  φωτίζεται η ψυχή της Ελληνικής Παράδοσης.»


Οι δημοφιλείς και πολυαγαπημένοι στο κοινό ερμηνευτές η Γλυκερία και ο Βασίλης Προδρόμου δημιούργησαν μία ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια του Καραγκιόζη, που σιγοτραγούδησαν μαζί τους οι θεατές, ενώ ο μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη Γιάννης Νταγιάκος ζωντάνεψε τις φιγούρες του Καραγκιόζη στην παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι.» Την παρουσίαση – αφήγηση στην εκδήλωση έκανε ο Πασχάλης Τσαρούχας, ενώ την σκηνοθεσία είχε ο Δημήτρης Μαλισσόβας.                       


Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Λέκκα και υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο