Με τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στα δρώμενα των τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκαν οι φετινές προσπάθειες των παιδιών

Print Friendly, PDF & EmailΚατάμεστο από κόσμο ήταν το Αμαλίειο θέατρο.Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, με τα παιδιά και την καθηγήτρια της ομάδας Β. Ξυνοπούλου, που παρουσίασαν το δραματοποιημένο παραμύθι «Η ωραία κοιμωμένη».Στιγμιότυπο από την παράσταση «Νέα Γη» που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.


 


Τις εξαιρετικές εμφανίσεις περισσότερων από 90 παιδιών ηλικίας 4 έως 15 ετών που συμμετείχαν στα θεατρικά δρώμενα «Η Ωραία Κοιμωμένη» και «Νέα Γη» και παρουσίασαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των καλλιτεχνικών τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με τη λήξη της φετινής καλλιτεχνικής χρονιάς, χειροκρότησαν συγγενείς και φίλοι των παιδιών. Παρών εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.


Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από 30 παιδάκια, ηλικίας 4-6 ετών, συμμετείχαν στο δραματοποιημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», ενώ απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν αποσπάσματα του έργου παιδικής λογοτεχνίας «Μερλίνος ο μάγος» του Γιώργου Σεφέρη. Την ευθύνη διδασκαλίας και την επιμέλεια της παράστασης είχε η καθηγήτρια Βασιλική Ξυνοπούλου.


Τα μεγαλύτερα παιδιά της δεύτερης ομάδας, ηλικίας από 6 έως 15 ετών, παρουσίασαν το έργο «Νέα Γη» που μετέφερε το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Το έργο υπέγραφε η καθηγήτρια των παιδιών Ράμσι Σούκουλη, η οποία εκτός από την ευθύνη διδασκαλίας είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.


Και οι δύο παραστάσεις κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού που είχε γεμίσει το κλειστό θέατρο του Αμαλίεου.


Τα συγχαρητήρια στα παιδιά και στις δασκάλες τους για το εξαιρετικό θέαμα που προσέφεραν στο κοινό μετέφερε και εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο