Με τις εκπαιδεύσεις στους Δήμους Αμαρουσίου, Ραφήνας – Πικερμίου και Διονύσου συνεχίστηκε η κατάρτιση των εθελοντών των Δήμων Μελών του Σ.Π.Α.Π σε θέματα πυροπροστασίας και διαχείρισης πυρκαγιών

Print Friendly, PDF & Email


Στιγμιότυπα από τις εκπαιδεύσεις των εθελοντών στους Δήμους Αμαρουσίου και Διονύσου.


 


Με τις εκπαιδεύσεις των εθελοντών στους Δήμους Αμαρουσίου, Διονύσου και Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίστηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα πυροπροστασίας και διαχείρισης πυρκαγιών που ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνδέσμου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.


Πρόκειται για μια προσπάθεια κατάρτισης των εθελοντών του Συνδέσμου σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Βλάχο, Αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να μπορούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις φωτιάς με τρόπο ορθό, αποτελεσματικό και πρωτίστως με ασφάλεια για τους ίδιους.


Μετά τις εκπαιδεύσεις στους Δήμους Βριλησσίων, Πεύκης – Λυκόβρυσης και Γαλατσίου, εθελοντές εκπαιδεύτηκαν και στους Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου και Αμαρουσίου.


Οι εθελοντές πυροπροστασίας καταρτίστηκαν σε επίπεδο διαχείρισης αστικών και δασικών πυρκαγιών, λήψης μέτρων προστασίας αλλά και ανάληψης τρόπων κατάσβεσης, στο πώς μπορεί ο εθελοντής να αποτελέσει μοχλό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, αλλά και σε επίπεδο επέμβασής του πριν και μετά τη φωτιά.


Σε όλες τις εκπαιδεύσεις καταγράφηκαν ιδιαίτερα θετικές γνώμες από μέρους των συμμετεχόντων όσον αφορά στην αρτιότητα του περιεχομένου της εκπαίδευσης.


Το πρόγραμμα των εκπαιδεύσεων καταρτίστηκε και υλοποιήθηκε βάσει των αιτήσεων συμμετοχής που υποβλήθηκαν στο Σ.Π.Α.Π από μέρους των Δήμων μελών.


Με την ευκαιρία της υλοποίησης του προγράμματος εκπαίδευσης των εθελοντών των Δήμων μελών του Σ.Π.Α.Π, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της δημιουργίας μίας στρατιάς εθελοντών που θα μπορούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να συμβάλλουν στην πυροπροστασία αλλά και στην ορθή διαχείριση την ώρα της εκδήλωσης μιας δασικής πυρκαγιάς. Τα μηνύματα από τους έως τώρα εκπαιδευόμενους στους δήμους μέλη του Συνδέσμου είναι θετικά όσον αφορά στην ποιότητα της κατάρτισης από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό. Το επόμενο βήμα είναι η πιστοποίηση και η ασφάλιση των εθελοντών του Συνδέσμου. Με αυτόν τον τρόπο οι εθελοντές μας αποκτούν ταυτότητα, συγκεκριμένο ρόλο συμβάλλοντας στο μέγιστο βαθμό στο έργο των αρμόδιων φορέων πολιτικής προστασίας της Πολιτείας».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο