Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, εκδήλωση αφιερωμένη στο Νίκο Καζαντζάκη

Print Friendly, PDF & Emaildownload _.jpg file 116 KBdownload _.jpg file 64 KB


Σε μία ξεχωριστή βραδιά, με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι και με την τσικουδιά να ρέει άφθονη,  ο Σύλλογος Κρητών Αμαρουσίου « Κρηταγενής Ζευς » με την ευγενική χορηγία του Δήμου Αμαρουσίου, τίμησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  τον μεγάλο κρητικό συγγραφέα και ποιητή Νίκο Καζαντζάκη.

Ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων και η ομάδα του ριζίτικου τραγουδιού
« Αίγαγρος »  καθώς και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου «ταξίδεψαν» τους παρευρισκόμενους στα «μονοπάτια» της κρητικής μουσικής παράδοσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Μαριδάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Μανουράς, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Φίλων Ν. Καζαντζάκη, κ. Στασινάκης, ο βουλευτής κ. Ανδρουλάκης, πρόεδροι και μέλη εξωραϊστικών συλλόγων, καθώς και πλήθος Κρητών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον σύλλογο Κρητών Αμαρουσίου για την εκδήλωση τιμής στον μεγάλο κρητικό συγγραφέα και ποιητή  Νίκο Καζαντζάκη. Το μεγάλο δημιουργό που από πολλούς είχε παρεξηγηθεί, αλλά το έργο του αποτελεί σημείο αναφοράς.

«Η σημερινή εκδήλωση» σημείωσε ο κ. Δήμαρχος , «αναδεικνύει οτι ο «Κρηταγενής Ζευς» μπορεί να συνεισφέρει πολιτιστικά στην πόλη μας με παρόμοιες πολιτιστικές δράσεις».

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κανελάκης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους έδωσε το στίγμα του συλλόγου λέγοντας χαρακτηριστικά :
« Ο σύλλογος στηρίζει την ύπαρξη του στην αγάπη μας για την Κρήτη και την επιθυμία μας να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε τις ρίζες μας, με την προσδοκία να αποτελέσει σημείο πολιτιστικής συνάντησης των Κρητών της περιοχής μας και μία κυψέλη πολιτισμού στο Μαρούσι».

Παράλληλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε έκθεση κρητικής αγιογραφίας από μέλη του συλλόγου « Κρηταγενής Ζευς ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο