Με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης πλούσιος» άνοιξε η αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2014» παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και πλήθους θεατών

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του 15ου Φεστιβάλ θεάτρου σκιών «Σπαθάρεια 2014».Πλήθος θεατών, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, παρακολούθησαν την πρεμιέρα του φεστιβάλ θεάτρου σκιών «Σπαθάρεια 214»


 


Εκατοντάδες θεατές κάθε ηλικίας συναντήθηκαν στον φιλόξενο υπαίθριο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του 15ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2014». Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απολαμβάνοντας μαζί με το κοινό τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης πλούσιος».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους, μίλησε για τα 15 χρόνια ζωής που συμπληρώνει φέτος το φεστιβάλ θεάτρου σκιών του Δήμου Αμαρουσίου, ενός θεσμού που έχει συνδέσει την υπόστασή του με τον μεγάλο Μαρουσιώτη δάσκαλο του θεάτρου Σκιών Ευγένιου Σπαθάρη, τιμώντας τη μνήμη και το έργο του.


«Σήμερα περισσότερο ίσως από ποτέ έχουμε ανάγκη από την εμψύχωση, το γέλιο, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Οι αγαπημένες φιγούρες του θεάτρου σκιών έρχονται με κωμικό τρόπο να μας διδάξουν να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια και να βρίσκουμε διεξόδους και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» σημείωσε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης.


Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τις τοπικές επιχειρήσεις για τη χορηγική υποστήριξη του φεστιβάλ, χάρη στην οποία είναι εφικτή η πραγματοποίησή του, όπως και τους παρισταμένους που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους και την αγάπη τους την τέχνη του θέατρου σκιών.


Μετά την εναρκτήρια παράσταση από τον Τάσο Κώνστα, τις επόμενες ημέρες του φεστιβάλ θα ανέβουν οι εξής παραστάσεις:
  • Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ. «Ο μαγεμένος πύργος» από τον ʼθω Δανέλλη


  • Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ. «Το στοιχειωμένο δέντρο» από τον Νικόλα Τζιβελέκη


  • Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ. «ο Καραγκιόζης στο νησί των πειρατών» από τον Ηλία Καρελλά
    Η αυλαία του 15οu Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου θα πέσει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ. με την παράσταση από τον Γιάννη Νταγιάκο «Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος».

Τα «Σπαθάρεια 2014» φιλοξενούνται στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών (Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων, Κοκκινιά Αμαρουσίου).


Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο