Με την παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» και την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε η 47η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 42 KB|

Ένας χρόνος δημιουργικής δουλειάς έκλεισε για τους Κεραμίστες με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της «Ρεβυθάδας» και την απονομή  των βραβείων και των επαίνων στους διακριθέντες στην 47η Πανελλήνια έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής. Επίσης τιμήθηκαν οι αγγειοπλάστες και οι καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στον κλάδο. 

Παρουσία των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, καλλιτεχνών και πολύ κόσμου στην αίθουσα Τέχνης « Αλ. Γαρδέλης» η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα  Ρένα Χαλιώτη μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και τη διαβεβαίωσή του ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη και διάδοση της κεραμικής τέχνης.
Η κα Χαλιώτη σημείωσε επίσης ότι «η Δημοτική Αρχή μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες επιδιώκει να φθάσει η τέχνη της κεραμικής σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου, να γίνει γνωστή σε όλους τους κατοίκους της πόλης και ιδιαίτερα στα παιδιά.»
Προς αυτή την κατεύθυνση πρόσθεσε «ιδρύσαμε το Ολυμπιακό Μουσείο Κεραμικής, εντείνουμε τις σχέσεις μας με Ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν παράδοση στην Κεραμική όπως τη Φαέντζα, ενώ φέτος για πρώτη φορά οργανώσαμε το Πολιτιστικό Τριήμερο για την Κεραμική και την Οικολογία.»

Την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες στην 47η Πανελλήνια έκθεση Κεραμικής έκανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βραβεία απονεμήθηκαν στους κεραμίστες:

1ο Βραβείο: Λυμπεραίου Χρυσάνθη για το έργο «ΣΥΝ – ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»
2Ο Βραβείο: Χριστόπουλος Ηλίας για το έργο «ΧΟΡΟΣ»
3Ο Βραβείο: Παπαλεξανδρή ʼσπα για το έργο «Μάσκα».

Επίσης απονεμήθηκαν έπαινοι στους καλλιτέχνες:
Αναστασίου Ματίνα, Τσεβά Αγγελική και Φούνκ Έφη.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο