Με την ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και την απονομή των διπλωμάτων στους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαλέξεων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στην τελευταία συνάντηση του «Λαϊκού Πανεπιστημίου».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στην τελετή λήξης του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» παρόντων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ παραδίδουν διπλώματα σε συμμετέχουσες του «Λαϊκού Πανεπιστημίου».
Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, κατά την απονομή των διπλωμάτων σε συμμετέχουσες στο «Λαϊκό Πανεπιστήμιο».


Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαλέξεων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» στο Μαρούσι με την καταληκτική ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και την απονομή επίσημης πιστοποίησης παρακολούθησης στους συμμετέχοντες συμπολίτες μας, παρόντος και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.


Κατά την ομιλία του με θέμα: «ο θεσμός των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και στην κοινωνική αλληλεγγύη» ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, εστιάζοντας στο παράδειγμα του Δήμου Αμαρουσίου και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, μίλησε για το πώς η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να στηρίξει τον πολίτη σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.


Αναφερόμενος στη σημαντική συμβολή των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και στο όραμά του για την Υγεία και την πρόληψη της Υγείας των πολιτών στη χώρα μας, ανέφερε ότι «τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης πρέπει να αποκτήσουν μία θεσμοθετημένη μορφή. Είναι χρέος της Πολιτείας να συστήσει δομές πρόληψης της Υγείας που να λειτουργούν με τρόπο οργανωμένο. Δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να καλύπτει τα κενά της Κεντρικής Διοίκησης αλλά να λειτουργεί συμπληρωματικά του Κράτους. Βούλησή μας είναι να θεσμοθετηθούν διαδικασίες στα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπως είναι η έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας Υγείας ανά ασθενή που θα επιτρέπει την οργάνωση της πρόληψης του πληθυσμού. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η αναδιοργάνωση του συστήματος Υγείας στη χώρα μας. Αυτή είναι και η στόχευσή μας, και όλες μας οι ενέργειες τείνουν προς την εξυγίανση του χώρου της Υγείας που θα προσφέρει στον ασθενή έγκαιρες και αξιόπιστες υπηρεσίες Υγείας πατώντας στο δόγμα: η πρόληψη είναι προτιμότερη της θεραπείας».


Σε συνέχεια της ομιλίας του Δημάρχου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εργασιών του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία και τη φιλοξενία του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος επισημαίνοντας ότι θα συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις στην τοπική κοινωνία εφόσον υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από μέρους του κόσμου.


Στη διάρκεια της διεξαγωγής του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» που υλοποιήθηκε από τις αρχές Φεβρουαρίου 2012 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατ’ εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Δήμο Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκαπέντε διαλέξεις.


Με σύνθημα «η γνώση είναι δύναμη, δικαίωμα και αξία για όλους», διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, καταξιωμένοι στο χώρο τους ομιλητές, ανέλυσαν επίκαιρα ζητήματα της σύγχρονης εποχής ανταλλάσσοντας απόψεις με τους πολίτες. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταρτιστούν σε μία σειρά από διαφορετικά επιστημονικά και γνωστικά πεδία όπως την παραβατικότητα των ανηλίκων, την ενδοοικογενειακή βία, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη, την επιχειρηματικότητα, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στη ζωή μας, και μία σειρά από άλλα θέματα επίκαιρου και κρίσιμου ενδιαφέροντος.


Στην εκδήλωση για την τελετή λήξης του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» παρόντες ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο