Με την αριστοτεχνική απόδοση του αρχαίου δράματος «Αγαμέμνων» στα μάτια εκατοντάδων θεατών συνεχίστηκε το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, και την πρωταγωνίστρια της παράστασης Κ. Καραμπέτη.

Σκηνές με τους πρωταγωνιστές και το χορό στη διάρκεια της παράστασης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, και την Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Ν. Βλάχου.


Το πρώτο έργο της μοναδικής ολόκληρης σωζόμενης αρχαίας τριλογίας «Ορέστεια» του Αισχύλου, την αρχαία τραγωδία «Αγαμέμνων» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, και το Μηνά Χατζησάββα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πλαισιωμένοι από δεκάδες ταλαντούχους ηθοποιούς, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές στο Αμαλίειο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Τους συντελεστές της παράστασης συνεχάρη για την ερμηνεία και την απόδοση του αρχαίου δράματος επί σκηνής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Η παράσταση, μία παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης σε σκηνοθεσία Νικηταίνης Κοντούρη, με κεντρικό πρόσωπο τη γεμάτη μίσος Κλυταιμνήστρα για τη θυσία της κόρης της Ιφιγένειας που φτάνει στη δολοφονία του συζύγου της Αγαμέμνονα ανοίγοντας έναν φοβερό κύκλο εκδίκησης και τιμωρίας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές. Ακολουθώντας μία τολμηρή σκηνοθετική γραμμή, η παράσταση επέτυχε να μεταφέρει με αριστοτεχνικό τρόπο στους θεατές την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης που δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο της.


Εκτός από Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, και η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Ν. Βλάχου.


Επόμενος σταθμός του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Αμαρουσίου είναι η συναυλία του Πάνου Μουζουράκη την Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013.


Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνεται με μηδενικό κόστος για τους δημότες και κατοίκους της πόλης αποκλειστικά χάρη σε συνεργασίες που εξασφάλισε ο Δήμος.


Παράλληλα, ειδικές τιμές στα εισιτήρια και πρόνοια για τις ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες πληθυσμού καθιστούν το Φεστιβάλ προσιτό σε όλους τους συμπολίτες μας.


Προπώληση εισιτηρίων παραστάσεων:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός Η.Σ.Α.Π) Μαρούσι
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Προπώληση εισιτηρίων συναυλιών:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι
Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου
Στο περίπτερο της viva.gr στο Τhe Mall Athens
Μέσω internet από το http://www.viva.gr/ – Τηλέφωνο 11876
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Ειδικές τιμές για κατόχους Artemis Card.


Διάθεση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δωρεάν εισιτηρίων βάσει κοινωνικών κριτηρίων σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.


Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων των εκδηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στη γραμμή 15321 και στο τηλ. 213 2038350 του Δήμου Αμαρουσίου, και στο 11876.

Μετάβαση στο περιεχόμενο