Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και πλήθους πολιτών, ο 1ος πολιτιστικός περίπατος στο Μαρούσι με τίτλο: Άθμονον-Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών

Print Friendly, PDF & Email

Εγκαινιάστηκαν οι «Δρόμοι Πολιτισμού» στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη και πλήθους πολιτών, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, με στόχο την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας της πόλης και τη γνωριμία με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση, που σηματοδοτεί την πολιτιστική ταυτότητά της πόλης του Αμαρουσίου.

Ο 1ος πολιτιστικός περίπατος « Άθμονον Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με  αφετηρία το Δημαρχείο Αμαρουσίου περιελάμβανε την περιήγηση και τη ξενάγηση σε μερικά από τα βυζαντινά εκκλησάκια που έχουν κτισθεί σε αρχαίους, ρωμαϊκούς ναούς.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην δράση, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητας της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία σχετίζεται  και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορική μας ταυτότητα , αλλά και την ανάγκη να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Μετά τη γνωριμία με την Αμαρυσία Αρτέμιδα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η ομάδα των περιπατητών κατευθύνθηκε προς το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, στην Παναγιά την Μαρμαριώτισσα, στον Άγιο Ιωάννη τον Πέληκα, στον Άγιο Νικόλαο με κατάληξη στην Παναγία τη Οδηγήτρια (Νερατζιώτισσα).

Σε κάθε μικρό εκκλησάκι, οι ξεναγοί ενημέρωναν τους περιπατητές για τα ιδιαίτερα σημεία των ναών που άξιζαν ιστορικά την προσέγγιση και την γνωριμία. Η εμπειρία των ανοικτών μικρών ναών με τα αναμμένα κεράκια έδινε την αίσθηση ότι το κάθε εκκλησάκι είναι ένας ιερός τόπος με τη δική του αρχαιοελληνική ιστορία, μία σύνθετη αναζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της  διαδρομής υπήρξαν μικρές στάσεις, όπου οι περιπατητές συμμετείχαν  διαδραστικά στην περιπατητική εμπειρία. Η διάρκεια του περιπάτου ήταν 2ώρες και τα  τεχνικά χαρακτηριστικά διαδρομής ήταν ήπιας δυσκολίας, περίπου 2χλµ. µε συχνές στάσεις και συμμετοχικές δράσεις για το κοινό.

Η εμπειρία του περιπάτου μέσα στην πόλη ήταν πρωτόγνωρη για τους αρκετούς περιπατητές  που συμμετείχαν (και εκτός Αμαρουσίου) οι οποίοι εξέφρασαν τα συγχαρητήρια και την ευχή τους να συνεχισθεί η αξιόλογη προσπάθεια.

Στον «πρωτοποριακό περίπατο» ήσαν παρόντες και περπάτησαν με τους περιπατητές ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης , ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού κος Σπύρος Σταθούλης , ο Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κος Επαμεινώντας Γαρδέλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρης  Καρλαύτης και  ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτριος Σμυρνής.

Λόγω της συμμετοχής του κόσμου, ο περίπατος θα επαναληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2017 .

Ενημερώνουμε τους εν δυνάμει περπατητές της πόλης (και όχι μόνο) ότι έχει προγραμματισθεί επίσης στις 19/11/2017 περίπατος με ξενάγηση και με τίτλο «Τεχνίτες και Καλλιτέχνες στο Μαρούσι» που αφορά στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, στο Λαογραφικό Μουσείο και το Κέντρο Ελληνικής Κεραµικής.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού  www.maroussi.gr

Τηλ. 213 2038270-7 e-mail: dap@maroussi

 

Σχετικά αρχείαΜε τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και πλήθους πολιτών, ο 1ος πολιτιστικός περίπατος στο Μαρούσι με τίτλο: Άθμονον-Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών_1


Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και πλήθους πολιτών, ο 1ος πολιτιστικός περίπατος στο Μαρούσι με τίτλο: Άθμονον-Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών_2


Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και πλήθους πολιτών, ο 1ος πολιτιστικός περίπατος στο Μαρούσι με τίτλο: Άθμονον-Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο