Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών φυτεύτηκαν οκτώ λαχανόκηποι σε δημοτικά σχολεία της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΟι μαθητές του 16ο Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου φυτεύουν το λαχανόκηπο του σχολείου τους.
|download file .jpg 188 KB|Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου μαθαίνουν τα μυστικά για τη φροντίδα του λαχανόκηπου τους.
|download file .jpg 218 KB|Μαθήτρια από το 6ο Δημοτικό Σχολείο σπέρνει σπόρους λαχανικών στο λαχανόκηπο του σχολείου της.
|download file .jpg 162 KB|Οι μαθητές του 3ου & 11ου Δημοτικού Σχολείου έτοιμοι να αναλάβουν δράση στο λαχανόκηπο του σχολείου τους.
|download file .jpg 175 KB|Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου φτιάχνουν το δικό τους λαχανόκηπο.
|download file .jpg 188 KB|Οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου φροντίζουν το λαχανόκηπο του σχολείου τους.
|download file .jpg 211 KB|Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου λίγο πριν αναλάβουν δράση να φυτέψουν και να σπείρουν στο λαχανόκηπο τους.
|download file .jpg 247 KB|


Γ.Πατούλης:  Στόχος μας είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη  περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον.


 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή δράση του Δήμου Αμαρουσίου για τη δημιουργία λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης, με τη συμμετοχή των μαθητών. 
Η δράση αποσκοπεί στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από τη σχολική ηλικία, καθώς και στην ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή.


Οι οκτώ λαχανόκηποι φυτεύτηκαν στον προαύλιο χώρο των Δημοτικών Σχολείων του 4ου , 6ου , 8ου, 3ου , 11ου ,15ου και 16ου  που πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του ‘Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για νέους’.


Αφορμή για την υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε η μεγάλη απήχηση και ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου τη δημιουργία του πρώτου λαχανόκηπου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.


Με έκδηλο το ενδιαφέρον των μαθητών να γνωρίσουν κάθε λεπτομέρεια για τα λαχανικά και τα βότανα, τα μέλη της Δ/σης Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου τα καθοδήγησαν πως να σπείρουν, να φυτέψουν, να ποτίσουν και να φροντίσουν τα φυτά τους.  Παράλληλα, τους μίλησαν για την ωφέλεια που έχουν τα λαχανικά και τα βότανα στην καθημερινή μας διατροφή.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος υπογράμμισε:
‘ Οκτώ Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας απέκτησαν το δικό τους λαχανόκηπο, την επιμέλεια και φροντίδα των οποίων θα έχουν οι ίδιοι  μαθητές. Το ενδιαφέρον με το οποίο οι μικροί μας φίλοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.
Στόχος μας είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους μας για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι η βιωματική εκπαίδευση είναι ο προσφορότερος τρόπος για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Παράλληλα, μέσω της ενημέρωσης για την θρεπτική αξία των λαχανικών στοχεύουμε στην αλλαγή ορισμένων συνηθειών στη καθημερινή διατροφή των παιδιών μας για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής. Με κάθε πρόσφορο μέσον θα υποστηρίζουμε τη νέα γενιά, παρέχοντας όλα τα πολύτιμα εφόδια που χρειάζεται για μια ισορροπημένη ενήλικη ζωή’.


Πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, επιτροπή από τη Δ/ση Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Πρασίνου θα βραβεύσουν τους τρεις καλύτερους λαχανόκηπους.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο