Με θρησκευτική κατάνυξη και όλες τις τιμές η υποδοχή των Αχράντων Παθών στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Με κάθε επισημότητα και σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης υποδέχτηκε το Μαρούσι τα Άχραντα Πάθη, στο Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.  

Τα ιερά σεβάσματα που αποτελούνται από  τεμάχιο Τίμιου Ξύλου,, τεμάχιο από τον Ακάνθινο Στέφανο, τεμάχιο από την Ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον Ιερό Σπόγγο, λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο, καθώς και μέρος από την πλεξίδα του Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού υποδέχθηκαν με τις αρμόζουσες τιμές Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου  π. Νικόλαος Μανώλης και π. Χρυσόστομος Στεφανιδάκης, οι ιερείς από της ενορίες της πόλης, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και πλήθος πιστών. 

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί  στην τελετή υποδοχής καθώς συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στην Καβάλα, παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βελής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής και Κατερίνα Ιωάννου.  Μετά την τελετή υποδοχής, ακολούθησε η Ακολουθία των Χαιρετισμών και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός είναι ανοικτός για τους πιστούς από τις 07:00 το πρωί έως τις 09:00 το βράδυ τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου 2016. Τα Άχραντα Πάθη θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Ταξιαρχών του Αιγίου, όπου και φυλάσσονται, την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:00 το πρωί.

 

Σχετικά αρχείαΜε θρησκευτική κατάνυξη και όλες τις τιμές η υποδοχή των Αχράντων Παθών στο Μαρούσι_1


Με θρησκευτική κατάνυξη και όλες τις τιμές η υποδοχή των Αχράντων Παθών στο Μαρούσι_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο