Με σύνθημα «Το περιβάλλον είναι το πραγματικό μας Σπίτι» και τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις από το Δήμο Αμαρουσίου και τον Σ.Π.Α.Π

Print Friendly, PDF & Email







O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ν. Λαθύρη, τον Δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη, τον Πρόεδρο του Ι.Γ.Ε Λ. Καζακόπουλο, το Δασάρχη Πεντέλης Α. Ρέππα, το εκπρόσωπο του Π.Σ κ. Αλεξόπουλο, τον εκπρόσωπο του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πυραγό Δ. Χρηστάκη, και την πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» Χ. Θεοδωρακοπούλου.



O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με το Δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη, και τους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου Ρ. Χαλιώτη, Στ. Τσιπουράκη, και Δ. Καρλαύτη, ανάμεσα σε εκπροσώπους συλλόγων του Αμαρουσίου.



O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, ανάμεσα στους μαθητές στη διάρκεια της ξενάγησής τους στα περιβαλλοντικά εκθέματα.



O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ν. Λαθύρη, ανάμεσα σε μαθητές και τη δασκάλα τους.



Στο ανοικτό θέατρο του δάσους παρακολούθησαν μαθητές και ενήλικες την επίδειξη κατάσβεσης από τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.



O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, μαζί με τους μαθητές «δοκιμάζοντας» τα μέσα κατάσβεσης.



Πυροσβέστης κατασβήνει τη φωτιά στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίδειξης.



O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με εργαζομένους και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π.



 O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ν. Λαθύρη, και το επιτελείο του Π.Σ που συμμετείχε στην επίδειξη κατάσβεσης.


 


Τη σπουδαιότητα της προστασίας του Δάσους Συγγρού ως υπόθεση που αφορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, αιρετών, εκπροσώπων του Σ.Π.Α.Π και φορέων από την πόλη του Αμαρουσίου και τους όμορους δήμους των βορείων προαστίων αλλά και παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με σύνθημα: «Το περιβάλλον είναι το πραγματικό μας Σπίτι» που διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) στο Δάσος Συγγρού με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.


Καλωσορίζοντας τα παιδιά και λοιπούς παρευρισκομένους στις εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και πρωτίστως τα μικρά παιδιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να μάθουν να αγαπούν, να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον όμοια με το Σπίτι τους». Αναφορικά με το Δάσος Συγγρού όπου φιλοξενήθηκαν οι δράσεις, ο κ. Πατούλης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμβάλουν από κοινού στο να προστατευτεί αυτό το δάσος σε μία προσπάθεια ο συγκεκριμένος προστατευόμενος μοναδικού φυσικού κάλλους πνεύμονας πρασίνου των βορείων προαστίων να μείνει αλώβητος».


Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών Λεωνίδας Καζακόπουλος, ο Υποστράτηγος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Νίκος Λαθύρης, όπως, επίσης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, και η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» .


Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών στην αίθουσα του Πύργου του Δάσους Συγγρού, ακολούθησε περίπατος στο δάσος Συγγρού και στο ανοικτό θέατρο επίδειξη πυρόσβεσης από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικό κλιμάκιο του Σ.Π.Α.Π.


Στις δράσεις γνωριμίας με το Δάσος Συγγρού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τους μαθητές περιλαμβάνονταν, επίσης, ξενάγηση στο Μουσείο Κυψελών με την αρχαιότερη συλλογή κυψελών στον ελλαδικό χώρο, γνωριμία με τα έργα ανακυκλώσιμων υλικών του Μουσείου Βορρέ που εκτέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου, καθώς και ξενάγηση στο Μουσείο στο Δάσος με χαρακτηριστικά εκθέματα από τη μοναδική συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου.


Στις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Δάσος Συγγρού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχαν περισσότεροι από 150 μαθητές από το 3ο, το 8ο, το 11ο, και το 16ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία».


Παρόντες ήταν, επίσης, ο διευθυντής του Ι.Γ.Ε Γεώργιος Μπαλωτής, εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σώματος Διονύσης Χρηστάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Καθαρής Πόλης Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και υπεύθυνος για θέματα Σ.Π.Α.Π Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π Στέφανος Τσιπουράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, και Δημήτρης Καρλαύτης, ο συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, η συντονίστρια του Σ.Π.Α.Π Μαρία Σολωμού, η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλα Μπογδάνου, η πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Μαριάννα Ζερβάκη, και μέλη, η πρόεδρος του Δ.Σ του Καλλιτεχνικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου «Η Έκφραση», η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ψαλίδι Αμαρουσίου Ελένη Βλάχου – Σταματάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων «Ο Κρηταγενής Ζευς» ʼρης Χαιρέτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο ʼγιος Ελευθέριος», ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή» Ψαλιδίου Αμαρουσίου Δημήτρης Θεοχάρης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, και ο γ.γ κ. Μητρογώγου, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» Απόστολος Αϊβαλιώτης, και μέλη, η ταμίας του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων Ματίνα Ρογκάκου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο