Με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας η συνεργασία ΙΣΑ και ΕΚΕΠΥ

Print Friendly, PDF & Email
Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΚΕΠΥ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ Πάνο Ευσταθίου και τα υπόλοιπα στελέχη, παρούσας της η Υφυπουργού Ζέττας Μακρή, του Διοικητού της 1ης ΥΠΕ Βασίλη Κοντοζαμάνη, της υπευθυνης των Special Olympics Ιωάννας Δεσποτοπουλου και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Κωστόπουλου.


Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για μια «συνεργασία επαγρύπνησης» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με το ΕΚΕΠΥ σχετικά με την αιθαλομίχλη και τη συμμετοχή του συλλόγου στην ειδική ομάδα εργασίας του ΕΚΕΠΥ για την αυξημένη επικινδυνότητα των ρύπων από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια.


Επίσης, ο κ.Πατούλης μίλησε για την Ιατρική Ομάδα ʼμεσης Δράσης του ΙΣΑ  που στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς του ΙΣΑ, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ,  για να έχει επιχειρησιακή ετοιμότητα σε Έκτακτες Καταστάσεις σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.


Πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι η Υγεία πρέπει να ξεκινάει από την Πρόληψη και προς αυτή την κατεύθυνση οριοθετεί ο ΙΣΑ τη συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς για τη Διαφύλαξη της Υγείας των πολιτών της Αθήνας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο