Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ.Πατούλη δράσεις πρόληψης για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την εξέταση των σωματομετρικών χαρακτηριστικών των παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode που εξελίσσεται στα σχολεία τη πόλης.
|download file .jpg 151 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, ένα από τα σχολεία όπου υλοποιείται το πρόγραμμα για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Επίσης η Διευθύντρια του σχολείου Ελ. Πουρνάρα και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
|download file .jpg 105 KB|


Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας που απευθύνεται σε όλη την τοπική κοινωνία εξελίσσεται στις σχολικές κοινότητες της πόλης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και με την ιδιότητα του ως γιατρός και ως Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσφέρει στους μικρούς πολίτες και τις οικογένειές τους την απαραίτητη ενημέρωση και εκπαίδευση με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode. Τελικός στόχος του προγράμματος  είναι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.  


Το πρόγραμμα υλοποιείται στα σχολεία της πόλης και περιλαμβάνει καταγραφή των σωματομετρικών χαρακτηριστικών των παιδιών (ύψος, βάρος) διατροφικές συμβουλές προς τους γονείς και βιωματική εμπειρία στα παιδιά με τη δημιουργία λαχανόκηπων στο χώρο του σχολείου , κ.α).    


Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε σχολεία της πόλης όπου παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη του προγράμματος, που για αυτό το εξάμηνο η θεματική ενότητα είναι ‘Η γεύση της εποχής: Τα Λαχανικά’.  
Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους διευθυντές των σχολείων για τη θετική ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του προγράμματος και υπογράμμισε: ‘Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν σημαντικό ρόλο σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών. Ο Δήμος Αμαρουσίου  με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, επενδύοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον για όλους.’                
    
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό των υπέρβαρων ή παχύσαρκων παιδιών ηλικίας 7 – 12 ετών είναι στα αγόρια 22,7% και στα κορίτσια 18,3%, σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας(ΕΙΕΠ).
    
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή,  Παιδείας & Θρησκευμάτων ( Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς). 

Μετάβαση στο περιεχόμενο