Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του γυναικείου πληθυσμού

Print Friendly, PDF & Email
 


Δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην πρόληψη για τη διατήρηση και προαγωγή της  υγείας στις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, παρέχει το πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης ψηφιακής μαστογραφίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας κου Γιώργου Πατούλη.


Το πρόγραμμα υλοποιείται σε εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ʼγιου Ανάργυροι» για τη στήριξη των γυναικών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες  στους 160 Δήμους μέλη του Δικτύου.                     


Ειδικότερα στο Δήμο Αμαρουσίου, περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν εξετασθεί με τελευταίου τύπου ψηφιακό τομογράφο, συμμετέχοντας στις πέντε ομαδικές επισκέψεις στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, που οργάνωσε το  Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου. Τις εξεταζόμενες κατά τη μεταφορά τους στο Κέντρο με λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας συνόδευσαν εργαζόμενοι του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόληψης και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).


Την ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες τους για την έμπρακτη υποστήριξή του εκφράζουν προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών.                  


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο