Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ημερίδα για τη διαμόρφωση σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από φυσικές καταστροφές, αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου, στη Ραφήνα

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας η προστασία της ζωής των πολιτών. Ήρθε η ώρα από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις»

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συν-διοργανώνουν ημερίδα, αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στις 12.00, στη Ραφήνα (Ξενοδοχείο ΑΥΡΑ – Αραφηνίδων Αλών 3), με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά».

Ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεκινά ένας ουσιαστικός δημόσιος διάλογος, για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κι αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με στόχο την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών, των υποδομών, των πολιτιστικών αγαθών και του περιβάλλοντος από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η πρόταση της Αυτοδιοίκησης για το: «Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας Αττικής – Διεθνείς και Εθνικές Παράμετροι Σχεδιασμού», από τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Ε.Κ.Π.Α. και του Ο.Α.Σ.Π..

Στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Πατούλη θα τοποθετηθεί ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Γ. Ψαθάς.

Στόχος είναι μέσα από το διάλογο που θα ξεκινήσει, να μπουν οι βάσεις για την αξιοποίηση της γνώσης και των εμπειριών του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, την ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την ενημέρωση και την εκπαίδευση του πληθυσμού, αλλά και των δυνατοτήτων του εθελοντικού κινήματος, προκειμένου να επιτύχουμε την πλήρη αποτελεσματικότητα του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

Στην Εκδήλωση, έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης οι οποίοι εμπλέκονται στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο