Με παραδοσιακό ελληνικό γλέντι ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει τα Κούλουμα στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου

Print Friendly, PDF & Email

Ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων θα στηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Κούλουμα, στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου (Λ. Κηφισίας 219), στις 23 Φεβρουαρίου 2015, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, από τις 12:00 το μεσημέρι.     

Όλοι οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν  πατροπαράδοτες λιχουδιές, με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί, ευγενική προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης.

Το κέφι θα ανεβάσει με το τραγούδι του ο Χρυσόστομος Μητροπάνος, με τους Γιώργο Μαρινάκη στο βιολί, Κώστα Μερετάκη στα κρουστά, Γιώργο Μπουραντά στον ταμπουρά,  Αλέξανδρο Ταμπουράκη στο ακορντεόν και στο τραγούδι επίσης η Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Επίσης στο παραδοσιακό ελληνικό γλέντι συμμετέχει ο Χρόνης Αηδόνης με τους Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και το τραγούδι, την Αρετή Κετιμέ στο σαντούρι και το τραγούδι και τον Νίκο Φιλιππίδη στο κλαρίνο.         

Χορευτικά την εκδήλωση θα διανθίσουν τα τμήματα παραδοσιακών και κρητικών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, το χορευτικό συγκρότημα Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», το τμήμα παραδοσιακών χορών Δήμου Ασπροπύργου συνοδεία της ορχήστρας «ΘΡΙΑ» και το χορευτικό του Ιδρύματος «Π. ΖΗΣΗ» του Δήμου Χαλανδρίου.

Τα παιδιά θα μπορούν να χαρούν το παιχνίδι στο δημιουργικό εργαστήρι εκμάθησης χαρταετού, όπου εμψυχωτές θα αναλάβουν να μάθουν στα παιδιά πώς να κατασκευάζουν χαρταετό.     

Σας περιμένουμε όλους στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειο για να γιορτάσουμε μαζί την Καθαρά Δευτέρα και να ανταλλάξουμε ευχές! 

 

Σχετικά αρχείαΜε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει τα Κούλουμα στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο