Με ομόφωνο Ψήφισμα το Δημοτικού Συμβούλιο Αμαρουσίου δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή του στο κλείσιμο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας

Print Friendly, PDF & Email

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε Ψήφισμα κατά του κλεισίματος των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας, στη συνεδρίαση, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017.  
Στο Ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου δηλώνει απερίφραστα την αντίθεση του στο κλείσιμο των Δομών, διεκδικεί την κατάργηση της ομηρίας τω εργαζομένων στις δομές αυτές και απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.             

Συγκεκριμένα το Ψήφισμα αναφέρει:

«Το Πρόγραμμα των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας  έχει πλέον καταργηθεί για όλους τους Δήμους ανά τη χώρα, εξαιτίας της ολιγωρίας της Κυβέρνησης στην υπογραφή των προγραμματικών Συμβάσεων των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής επιλογής είναι να κλείσουν όλες οι σχετικές δομές και άνθρωποι που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αφήνονται κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της ανεργίας και συνεπώς κίνδυνο στην ίδια αστική τους ύπαρξη και μάλιστα σε εποχή κοινωνικοοικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου:
Δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή του στο κλείσιμο των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα χάνουν τη δουλειά τους.

Διεκδικεί την κατάργηση της ομηρίας των εργαζομένων που απασχολούνται στις Δομές αυτές.

Απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ώστε να μην τίθενται υπό την οικονομική εξάρτηση της ισχύος ή μη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.»

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο