Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συστήνεται Επιτροπή για την ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων στις Τοπικές Κοινωνίες

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Ζήτημα μείζονος σημασίας η ένταξη στις τοπικές κοινωνίες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων των Ελλήνων Τσιγγάνων

Στη σύσταση Επιτροπής Εργασίας για την ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων στις Τοπικές Κοινωνίες προέβη με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατά τις εργασίες του στην συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2019.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η ένταξη στις τοπικές κοινωνίες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων των Ελλήνων Τσιγγάνων αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί και πρέπει να είναι ουσιαστικός».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, ως φορέας, εκ του συνόλου των αρμοδιοτήτων της, είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα και να χαρτογραφεί τα προβλήματα της εν λόγω κοινωνικής ομάδας, ώστε να διαβουλεύεται μαζί της ένα  εφαρμόσιμο τρόπο επίλυσης τους.

Μαζί με τους εκπροσώπους τους θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις για την ένταξη και ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι επιτέλους καιρός να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Το οφείλουμε σε όλα τα νέα παιδιά και στις οικογένειές τους οι οποίες είναι συχνά θύματα ακραίων προκαταλήψεων.

Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μου, τόσο με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά (ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ), όσο και με εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων  τους και των  μελών των δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών τους,  έχω διαπιστώσει ότι με ένα σωστό πλαίσιο συνεννόησης και  στρατηγικής μπορούμε  να υλοποιήσουμε σημαντικούς στόχους».

Να σημειωθεί ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα οριστούν και τα μέλη της Επιτροπής. 

 

Σχετικά αρχείαΜε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συστήνεται Επιτροπή για την ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων στις Τοπικές Κοινωνίες_1


Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συστήνεται Επιτροπή για την ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων στις Τοπικές Κοινωνίες_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο