Με όλες τις τιμές και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αμαρουσιωτών Ηρώων από τον Σ.Ε.Α.Ν.

Print Friendly, PDF & Email

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν στους Αμαρουσιώτες Ήρωες που έπεσαν στην πολιορκία της Ακροπόλεως την περίοδο 1821 -1829 και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που ανεγέρθη από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (Σ.Ε.Α.Ν.) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.

Την τελετή των αποκαλυπτηρίων τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος, της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων και Αντίστασης, καθώς και εκπρόσωποι όμορων Δήμων, Συλλόγων και Φορέων.        

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. κ. Θεόδωρος Μπριάνης και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο πρώην Πρόεδρος Μελέτιος Μπασδέκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Αθανάσιος Βελής Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Ελευθέριος Μαγιάκης.    

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Τιμή και δόξα στους πεσόντες Αμαρουσιώτες στο Μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής. Είναι σημαντικό, η θύμηση των Ηρώων μέσα από το ιστορικό γίγνεσθαι της Πατρίδας μας, να αποτελέσει φάρο ελπίδας στην ενότητα των Ελλήνων για το αύριο».

Την ιστορική αναφορά για το χώρο που ανεγέρθη το Μνημείο παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης μαζί με το προσκλητήριο των πεσόντων.    

Μετά  το τρισάγιο και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. παρέδωσε στον κ. Πατούλη το πρωτόκολλο παράδοσης του Μνημείου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, ενώ η μπάντα του Δήμου Αμαρουσίου διάνθισε την τελετή με εθνικά παραδοσιακά άσματα και ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» χόρεψε τον Πυρρίχιο χορό στη μνήμη των Αμαρουσιωτών Ηρώων ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.                                 

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον πρώην Πρωθυπουργό Ι. Γρίβα κατά τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου προς τιμήν των Αμαρουσιωτών Ηρώων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον πρώην Πρωθυπουργό Ι. Γρίβα κατά τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου προς τιμήν των Αμαρουσιωτών Ηρώων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στη τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στη τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου.


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής Θ. Μπριάνης παραδίδει στον κ. Πατούλη το πρωτόκολλο παράδοσης του Μνημείου.


Στιγμιότυπο από την τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο