Με νομιμότητα και διαφάνεια, η υπαίθρια διαφήμιση στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
Συνεχίζεται η επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
 |download _.jpg file 61 KB|
Η υπαίθρια διαφήμιση στο Μαρούσι θα γίνεται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Νόμος, με κανόνες που θα διασφαλίζουν τον ανταγωνισμό, τη διαφάνεια και την απόδοση στο Δήμο των ανάλογων αντισταθμιστικών ωφελημάτων που θα χρησιμοποιούνται προς όφελος όλων των κατοίκων. Χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης , σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
 

Παράλληλα, παρουσίασε τα αποτελέσματα της επιχείρησης αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 μήνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, παρά τις απειλές και τους προπηλακισμούς που δέχονται τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι εργαζόμενοι.


Σήμερα βρίσκονται τοποθετημένες σε όλη την πόλη 339 παράνομες πινακίδες. Θέτοντας ως στόχο την τήρηση της νομιμότητας, τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και την αποκατάσταση της αισθητικής της πόλης, έχουν ήδη απομακρυνθεί 16 μεγάλα διαφημιστικά πλαίσια που βρίσκονταν σε κεντρικούς οδικούς άξονες και ταράτσες πολυκατοικιών, 20 ελαφρές διαφημιστικές κατασκευές και πάνω από 400 πανό και banners.


Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης , «η πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου , σε συνδυασμό με την αλληλογραφία που υπήρξε μεταξύ Δήμου και αρμόδιων Υπουργείων καθώς και η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, «υποχρέωσαν» την Πολιτεία να ενεργοποιηθεί και να πάρει θέση στο θέμα αυτό. Το Μαρούσι πρωτοπορεί. Η υπαίθρια διαφήμιση θα γίνει στην πόλη μας με καθαρούς κανόνες. Εμείς δεν είμαστε κατά της υπαίθριας διαφήμισης αλλά είμαστε κατά της παρανομίας και της αδιαφάνειας. Η υπαίθρια διαφήμιση στην πόλη μας θα γίνει σύμφωνα με το νόμο, αφού πρώτα υπάρξει χωροθέτηση των χώρων που θα τοποθετηθούν οι πινακίδες και αφού ζητήσουμε τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε απόφαση που θα παρθεί όχι εν κρυπτώ, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».


«Το κόστος αποξήλωσης όλων των παράνομων πινακίδων στο Μαρούσι» – όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης – «υπολογίζεται σε 800.000 ευρώ, ποσό που ο Δήμος ζητά να καλυφθεί από το κονδύλι που έχει δεσμεύσει το υπουργείο Εσωτερικών για την αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται σε οδικούς άξονες της χώρας».


Επισυνάπτεται το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου. |download _.doc file 61 KB|

Μετάβαση στο περιεχόμενο