Με νοικοκύρεμα και εξορθολογισμό των δαπανών, διασφαλίζουμε την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω:


Πρώτον, η επιβολή τέλους για όσους τελούν πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου είναι μια λογική απόφαση. Το ύψος του τέλους είναι πολύ χαμηλό και ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη κάλυψη των εξόδων που συνεπάγεται για το Δήμο η τέλεση των πολιτικών γάμων ( κόστος χρήσης αίθουσας, δαπάνη φωτισμού, κόστος προσωπικού που ασχολείται με την καθαριότητα και την ευταξία του χώρου κλπ). Το τέλος αυτό είναι 20% χαμηλότερο για τους δημότες. Επιπλέον, η επιβολή τέλους κρίθηκε αναγκαία γιατί μέχρι σήμερα χιλιάδες πολίτες από άλλους Δήμους επέλεγαν το Δήμο Αμαρουσίου για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου, για το λόγο ότι ήταν δωρεάν, σε αντίθεση με το Δήμο του τόπου διαμονής τους, που επέβαλε την πληρωμή τέλους.


Δεύτερον, τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου δεν είναι δυνατόν να παρέχονται δωρεάν στους πολίτες, κι αυτό γιατί δεν είναι ανταποδοτική υπηρεσία ώστε να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη. Όσοι προτείνουν τάχα δωρεάν αθλητικά προγράμματα για τους πολίτες, είτε σκόπιμα τους παραπλανούν γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν αυτό. Είτε μας προτείνουν να παρανομήσουμε. Η ισχύουσα μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη νομοθεσία επιβάλει στους Δήμους να παρέχουν, πέραν των ανταποδοτικών υπηρεσιών, μόνον τις υπηρεσίες αυτές που τα έσοδα τους είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδα. Ο ισοσκελισμός αυτός που επιβάλλεται από το Νόμο υποχρέωσε το Δήμο να εξορθολογίσει το κόστος των αθλητικών προγραμμάτων, προκειμένου να έχουμε το δικαίωμα να εξακολουθήσουμε να τα παρέχουμε στους συμπολίτες μας.
Σε κάθε περίπτωση, οι περίπου 4000 χρήστες των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου γνωρίζουν ότι τους προσφέρουμε πολλές επιλογές και ποιοτικά αθλητικά προγράμματα, σε πολύ χαμηλό σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα κόστος.


Τρίτον, είναι απολύτως ψευδές ότι οφείλονται σε γυμναστές προπονητές χρήματα από την προηγούμενη σαιζόν.


Τέταρτον, για την απομάκρυνση του προσωπικού του Δήμου των οποίων έληξαν οι συμβάσεις, υπεύθυνη ήταν η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, που είχαν απαγορέψει την ανανέωση των συμβάσεων αυτών.


Πέμπτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου είναι περήφανη για την πολιτική ανταποδοτικών τελών που εφαρμόζει. Είναι μια πολιτική παγώματος των τελών εδώ και 5 χρόνια, ενώ είμαστε και ο πρώτος Δήμος που όχι μόνον δεν αύξησε τα τέλη, αλλά επιπλέον προέβλεψε πλήρη απαλλαγή ή εκπτώσεις 50% σε ομάδες συμπολιτών μας, που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες ( πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, άτομα με αναπηρία, τρίτεκνοι, ιδιοκτήτες μικρών οικιών με χαμηλό εισόδημα, νέοι επιχειρηματίες που επέλεξαν το Μαρούσι για επαγγελματική τους έδρα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, κλπ.).


Με έργα κι όχι με λόγια η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντά στους τσάμπα μάγκες της αντιπολίτευσης.
Με νοικοκύρεμα και εξορθολογισμό των δαπανών, διασφαλίζουμε την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες του Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο