Με νέα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης ενισχύουν φορείς και συμπολίτες μας τη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΣύσσωμο το Δ.Σ του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» με την υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ε. Γιαννακοπούλου, κατά την παράδοση των ειδών στη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς του Δήμου Αμαρουσίου.


Στιγμιότυπο από την προσφορά των ειδών που συγκέντρωσαν κάτοικοι του συγκροτήματος κατοικιών «Ήλιδα».


 


Τη συμπαράσταση και τη φιλανθρωπία τους προς το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε αδυναμία ή έχει πληγεί από την οικονομική κρίση συνεχίζουν να εκφράζουν με την ίδια αμείωτη ένταση κοινωνικοί φορείς, φιλανθρωπικά σωματεία και κάτοικοι του Αμαρουσίου που επιθυμούν και έμπρακτα συμβάλλουν στην ανακούφιση των ανθρώπων αυτών. Καταθέτοντας τη δική τους προσφορά στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και έχει ως αποστολή την υποστήριξη των ευπαθών οικονομικά και κοινωνικά συμπολιτών μας, το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», ο Κοινωνικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βορείων Προαστίων και οι κάτοικοι του συγκροτήματος κατοικιών «Ήλιδα» άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην προσπάθεια στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της νέας προσφοράς προς τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου:


• Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιου του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», αποτελούμενο από την Πρόεδρο Μαρία Μοστρού, την Αντιπρόεδρο Θεοδώρα Τσελέκη, τη γραμματέα Σμαράγδα Βλάσση, και τα μέλη Ιουλία Γκαϊντέ, Ελένη Δρυμαλίτη, και Ελένη Χατζηθεοδώρου, παρέδωσε ποσότητα καφέ καθώς, επίσης, υποσέντονα και είδη για την υγιεινή των μοναχικών και ανήμπορων ηλικιωμένων συμπολιτών μας, ευπαθή ομάδα για την οποία το Σωματείο επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα.
• Οι κάτοικοι του συγκροτήματος κατοικιών «Ήλιδα» συγκέντρωσαν και προσέφεραν στη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου τρόφιμα, παιχνίδια και είδη ρουχισμού σε άριστη κατάσταση.
• O Κοινωνικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βορείων Προαστίων συγκέντρωσε και παρέδωσε στο προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου σημαντικό αριθμό τροφίμων.
Συνολικά, από τα είδη διατροφής που συγκεντρώθηκαν καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης για περισσότερες από 15 οικογένειες της πόλης.


Με την ευκαιρία της νέας προσφοράς φορέων και κατοίκων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που βλέπουμε ότι οι σύλλογοι, οι φορείς αλλά και η ιδιωτική πρωτοβουλία σταθερά και με γενναιοδωρία συνεχίζουν να στηρίζουν στην πράξη όσους επωφελούνται από τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς που έχουμε δημιουργήσει στο Δήμο μας για την ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας. Η συνέχιση της κοινωνικής ανταπόκρισης με την ίδια αμείωτη ένταση είναι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν ότι η προσπάθεια και η συμμετοχή τους πιάνουν τόπο, ότι με αυτόν τον τρόπο απλώνουν προσωπικά το χέρι σε εκατοντάδες συμπολίτες τους που τους χρειάζονται. Εγκάρδια τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία τους, για τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, και προσδοκούμε το παράδειγμά τους να βρει και άλλους μιμητές ώστε να μην υπάρξει κανείς συμπολίτης μας στο Μαρούσι που θα νιώσει μόνος και αβοήθητος». 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο