Με μια μοναδική συναυλία η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου τίμησε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Print Friendly, PDF & Email
|download file .jpg 72KB||download file .jpg 112KB|

Με μια συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου τίμησε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, σε μια μοναδική συναυλία που έδωσε χτες η Χορωδία στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δαϊς, μελωδίες και στίχοι του Νικηφόρου Βρετάκου του Μίκη Θεοδωράκη του Κ. Βίρβου, του Χ. Λεοντή και άλλων, μας μετέφεραν το κλίμα των ημερών, υμνώντας την ανδρεία της γνήσιας ελληνικής ψυχής και τιμώντας τους ήρωες του ‘21 που πάλεψαν για την Ελευθερία.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιελάμβανε τραγούδια και ποίηση από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» σε μουσική Τερψιχόρης Παπαστεφάνου και στίχους Πάνου Παναγιωτούνη και Έλλης Παπαδημητρίου.
Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε τραγούδια εμπνευσμένα από τους αγώνες τους λαού μας σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Κ. Βίρβου, Χ. Λεοντή και ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου. Σολίστ ήταν η κ. Σέβη Μωραϊτίνη ενώ κείμενα διάβασαν η κ. Μάρω Γεώργα και ο κ. Αιμίλιος Γιαννακόπουλος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές και τα μέλη της μεικτής χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ με ιδιαίτερη θέρμη συνεχάρη την κ. Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, στην οποία ευχήθηκε να συνεχίζει να μας χαρίζει μαγικές μουσικές στιγμές όπως αυτή που έζησαν οι παραβρισκόμενοι στη συναυλία της Μικτής Χορωδίας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο