Με μία αθλητική γιορτή εγκαινιάστηκε ο νέος ανανεωμένος πολυχώρος άθλησης και αναψυχής στις Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τα παιδιά εγκαινιάζοντας τον αθλητικό χώρο.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους κατοίκους.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με ηλικιωμένη κυρία.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ν. Πέππα, και τη δημοτική σύμβουλο Ελ. Λέκκα, παρακολουθούν τις προσπάθειες των μικρών μαθητών στο σκάκι.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη δημοτική σύμβουλο Ελ. Λέκκα, επιβραβεύοντας τον μικρό σκακιστή για την επιτυχία του.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στους παίκτες του αγώνα μπάσκετ.Στιγμιότυπο από τον αγώνα μπάσκετ.Στιγμιότυπο από τις επιδείξεις πινγκ πονγκ.Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος του αγώνα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απονέμοντας μετάλλια στα παιδιά που συμμετείχαν στον φιλικό αγώνα μπάσκετ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα σε κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.


Γ. Πατούλης: Αναμορφώνουμε μία γωνιά της γειτονιάς προσφέροντας στους κατοίκους και στους νέους των Εργατικών Κατοικιών δυνατότητες να αθλούνται με ασφάλεια


Έναν ανακατασκευασμένο και αναβαθμισμένο πολυχώρο άθλησης και αναψυχής παρέδωσε στους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενισχύοντας τις αθλητικές υποδομές του Δήμου με χώρους υψηλών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των αθλουμένων αλλά και τις επιλογές αναψυχής και άθλησης της νεολαίας στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών. Το γεγονός που τίμησε με την παρουσία του πλήθος κατοίκων, εκπροσώπων φορέων και νέων της περιοχής, γιόρτασαν τα παιδιά με τη διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ, σκάκι και επιδείξεων αντισφαίρισης.


Ο πλήρως ανακατασκευασμένος αθλητικός χώρος βρίσκεται επί της οδού Ιερού Λόχου και αποτελείται από ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα πινγκ πονγκ και αίθουσα για σκάκι.


Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατέθεσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Διοίκησης και την υποστήριξη της προς τη γειτονιά και τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών, μαζί με τη δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια θα σκύψει ακόμη περισσότερα στα προβλήματα της συγκεκριμένης γειτονιάς.


«Με την παράδοση του ανανεωμένου αυτού χώρου αθλητισμού και αναψυχής, αναμορφώνουμε μία γωνιά της γειτονιάς προσφέροντας στους κατοίκους και στους νέους δυνατότητες να αθλούνται με ασφάλεια σε χώρους που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Θέλουμε τους νέους μας μέσα στα γήπεδα και κοντά στον αθλητισμό. Στόχος μας είναι με κάθε ευκαιρία να τους προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα» ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Όσον αφορά στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι των εργατικών πολυκατοικιών λόγω της έλλειψης ανελκυστήρα, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε ότι αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί η επιδότηση της τοποθέτησής τους μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, η Διοίκηση προτίθεται να αναλάβει να καλύψει το κόστος μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η τοποθέτησή τους θα γίνει σταδιακά και όσον αφορά στο κόστος εγκατάστασης, κάλεσε τους κατοίκους να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις φωνές που την κοστολογούν στο 1/3 της πραγματικής της αξίας.


Αναφερόμενος σε θέματα κοινωνικής μέριμνας στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών, ο κ. Πατούλης, σημείωσε ότι η Διοίκηση βρίσκεται σταθερά κοντά σε όποιον έχει ανάγκη και το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον στηρίζοντας με όποιο διαθέσιμο μέσο κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.


Παρουσιάζοντας το πλάνο των έργων που θα υλοποιηθούν την επόμενη πενταετία για τη λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης, αλλά και της γειτονιάς, ο κ. Πατούλης, απηύθυνε κάλεσμα, Διοίκηση και κάτοικοι να κάνουν και πάλι όλοι μαζί το βήμα για να πάει το Μαρούσι ακόμη ένα βήμα μπροστά.


Το ανακαινισμένο γήπεδο που έχει σχεδιαστεί και φέρει τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ, εγκαινίασαν σε έναν φιλικό αγώνα οι ομάδες μπάσκετ της Γ’ και Δ’ Δημοτικού Σχολείου των αθλητικών προγραμμάτων του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου. Με την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, απένειμε μετάλλια σε όλα τα παιδιά.


Αντίστοιχα, επιδείξεις αντισφαίρισης πραγματοποίησαν τα παιδιά των προγραμμάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου και οι μαθητές των προγραμμάτων σκάκι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου.


Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Γιώργος Ζήκος, Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο