Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «100 χρόνια Σώμα Ελλήνων Προσκόπων 1910-2010»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Γ. Γεωργακά, και τον Τοπικό Έφορο Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων Νίκο Μπόγδανο, εγκαινιάζοντας την έκθεση.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, κατά την ξενάγησή τους στην έκθεση από το μέλος του Δ.Σ και Υπεύθυνο του Ιστορικού Αρχείου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστο Σταθόπουλο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, κατά την ξενάγησή τους στην έκθεση από τον Τοπικό Έφορο Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων Νίκο Μπόγδανο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, προλογίζοντας τον ομιλητή-συγγραφέα Ν. Κουρκουρή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.


Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «100 χρόνια Σώμα Ελλήνων Προσκόπων 1910-2010» που διοργάνωσαν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων εις μνήμη του Μαρουσιώτη Λεωνίδα Πτέρη, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με πλήθος εκπροσώπων του προσκοπισμού, φορέων της πόλης και πολιτών.


Στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης που φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μίλησε για τη σημαντική συμβολή του προσκοπισμού καθ’ όλη τη διάρκεια των 100 χρόνων ενεργούς παρουσίας του. «Η συγκεκριμένη έκθεση, μέσα από το φωτογραφικό φακό, αποτυπώνει με παραστατικό τρόπο την απανταχού παρουσία του προσκοπισμού αναδεικνύοντας τις αξίες του και την πολύπλευρη προσφορά του» σημείωσε ο κ. Πατούλης, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή συνεργασία που διατηρεί ο Δήμος με την Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων, ενώ εκφράστηκε από τις δύο πλευρές αμοιβαία η βούληση η σχέση αυτή να γίνει ακόμα δυνατότερη.


Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της έκθεσης παρόντων, επίσης, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, του Προέδρου του Δ.Σ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Γεώργιου Γεωργακά, και του Τοπικού Έφορου Προσκόπων Αμαρουσίου – Μελισσίων Νίκου Μπόγδανου.


Τα εγκαίνια της επετειακής φωτογραφικής έκθεσης ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του συγγραφέα Νίκου Κουρκουρή, τιμώντας τη μνήμη και αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο του Μαρουσιώτη Αρχηγού του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Λεωνίδα Πτέρη, κατά τα χρόνια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και αργότερα, σε εποχές της ελληνικής ιστορίας ιδιαίτερα δύσκολες και ταραγμένες.


Παρόντες ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βλαχοπιώτης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, εκπρόσωποι των τοπικών εφορειών, πρόσκοποι όλων των ηλικιών αλλά και πρεσβύτεροι πρώην πρόσκοποι του Αμαρουσίου, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και φίλοι του προσκοπισμού.


Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο