Με μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο κύκλος επικοινωνίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα «Μη βίαιη επικοινωνία»

Print Friendly, PDF & Email

Σε 200 και πλέον συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τον κύκλο επικοινωνία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με θέμα,

«Μη βίαιη Επικοινωνία»,  μίλησε ο Μηχανικός, Εκπαιδευτής, blogger κ. Νικόλας Νημάς.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια αποτελεσματική επικοινωνία  χωρίς βία, εκβιασμούς και συναισθηματικούς εξαναγκασμούς.

Η Μη βίαιη  επικοινωνία αποτελεί μια νέα διάσταση και ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης , συμπεριφοράς ώστε να οδηγηθούμε σε αρμονικές σχέσεις και να νιώσουμε ελεύθεροι.

Ο δρόμος για την αποτελεσματική επικοινωνία είναι δύσκολος και απαιτεί προϋποθέσεις όπως την αυτογνωσία, την εκβάθυνση στο εγώ  μας και στη σχέση με τους άλλους.

Αν μιλήσουμε τη γλωσσά της Μη βίαιης επικοινωνίας θα καταφέρουμε να έλθουμε πιο κοντά μεταξύ των ανθρώπων, να δείχνουμε τα συναισθήματά μας χωρίς εκνευρισμούς αλλά και χωρίς να μετανιώνουμε για ότι είπαμε.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος σε αυτήν την σημαντική διάλεξη τόνισε ότι κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται αφού έχει ως στόχο να περιορίζει κάθε έννοια ελευθερίας.

Παράλληλα επισήμανε την σπουδαιότητα του θέματος καθώς η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από την ενοχή, τη ντροπή και το φόβο.

Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους.  

 

 

Σχετικά αρχείαΜε μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο κύκλος επικοινωνίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα «Μη βίαιη επικοινωνία» (1)


Με μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο κύκλος επικοινωνίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα «Μη βίαιη επικοινωνία» (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο